Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

BofA: Τα 6+1 σημεία που θα αλλάξουν την Ευρώπη για πάντα μετά την εισβολή στην Ουκρανία


 Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις που φαίνεται ότι θα επαναπροσδιορίσουν πολλές μεγα-τάσεις στην Ευρώπη, εκτιμά η BofA. «Πιστεύουμε ότι είναι ένα από εκείνα τα σπάνια γεγονότα στην ιστορία που θα αναδιαμορφώσουν τη γεωπολιτική, τις κοινωνίες και τις αγορές. Η Ευρώπη θα γίνει πιο ανεξάρτητη και θα επαναπροσδιορίσει πολλούς τομείς και οικονομικά ζητήματα», προβλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America.

«Οι συνέπειες θα κυμαίνονται από την ανάπτυξη νέων βιομηχανιών, την επιτάχυνση των υφιστάμενων, πρόσθετες υποδομές και τεχνολογίες, ενώ θα φτάσει στην ανεξαρτησία και την ηγεσία για ορισμένους κλάδου», εκτιμά ο οίκος...

«Αυτό θα έχει κόστος, ορισμένοι κλάδοι μπορεί να καταλήξουν στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης κόστους του κλάδου τους, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια μπορεί να καταλήξουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και οι καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα μπορεί να είναι οι μεγάλοι χαμένοι», επισημαίνει η BofA.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε τις πρώτες μας σκέψεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η πορεία προς μια νέα Ευρώπη και να αρχίσουμε να την περιηγούμαστε. Σκοπός της έκθεσης είναι να εντοπίσουμε τις τάσεις που πιστεύουμε ότι θα είναι μακροχρόνιες και τις εταιρείες που θα επηρεαστούν», συνεχίζει η BofA.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.