Σεργκέι Σοϊγκού: Έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από «επίθεση» του Πούτιν;


O  Σεργκέι Σοϊγκού έπαθε καρδιακή προσβολή μετά από έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος του επέρριψε ευθύνες για την αποτυχία της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα ένας σύμβουλος της κυβέρνησης του Κιέβου.

Ο Αντόν Χεραστσένκο, ο οποίος εργάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, έγραψε σε λογαριασμού του στα social media ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, που είχε να εμφανιστεί δημόσια αρκετές μέρες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο μετά από τη σκληρή λεκτική επίθεση του Πούτιν και μπήκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο....

Η Ρωσία εκδικείται: Πραγματοποιεί ασκήσεις σε αμφισβητούμενα νησιά μετά τις κυρώσεις της Ιαπωνίας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε να εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Μαρτίου, γεγονός που πυροδότησε το τελευταίο διάστημα πολλά σενάρια για κρίση στις σχέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Πριν από δύο μέρες, στις 24 Μαρτίου, ο Σοϊγκού εμφανίστηκε σε βιντεοκλήση με τον Ρώσο πρόεδρο σε υλικό που δημοσίευσε το RIA, χωρίς ωστόσο να ακούγεται να μιλάει. Σύμφωνα με την Daily Mail, εξαιτίας διαφόρων λεπτομερειών στο υλικό που δημοσιεύτηκε πολλοί εξέφρασαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του, υπονοώντας ότι το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα παραποιημένο βίντεο για να «κλείσει τα στόματα» σχετικά με την «εξαφάνιση» του Σοϊγκού.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι είχε τοποθετηθεί και το Κρεμλίνο για όσα ακούγονταν, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να σχολιάζει πριν λίγες μέρες ότι είναι κατανοητό να μην εμφανίζεται ο Σοϊγκού καθώς υπάρχει σε εξέλιξη «στρατιωτική επιχείρηση».