Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Θέλουν μέτρα για τους «Ρώσους ολιγάρχες»...


 Μέτρα για τους «ρώσους ολιγάρχες» που έχουν επενδύσει στα ΜΜΕ της Ελλάδας ζητάει μερίδα επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση προς το παρόν δεν έχει ανοίξει το ζήτημα, αν και μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, μέσω των εντύπων τους, ζητούν να υπάρξει παρέμβαση αλλά και έλεγχος στη ροή των κεφαλαίων που ήρθαν στην Ελλάδα  και επενδύθηκαν στα ΜΜΕ.

Στην...

ΕΙΤΗΣΕΕ δεν υπάρχει συμφωνία επί του θέματος. Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης και η απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon από την A-Orizon για να δημιουργηθεί το Open, το πακέτο των μετοχών της πρώην Τηλέτυπος και η έκδοση του «Έθνους». Για την απόκτηση της άδειας εθνικής εμβέλειας πάντως η νομοθεσία προέβλεπε τον έλεγχο των κεφαλαίων κάθε αιτούντος, άρα και της Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, ενώ για τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη σε διάφορους κλάδους της οικονομίας υπάρχουν εγκριτικές αποφάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και επί κυβέρνησης ΝΔ.


typlogies.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.