Κύμα στήριξης για να μην απελαθεί ο Σαϊντού μετά την παρέλαση... ...

0

 
Μεγάλη και συγκινητική κινητοποίηση συμπαράστασης στον Σαϊντού Καμαρά, που σήμερα παρέλασε με τους συμμαθητές του στον Άγιο Δημήτριο για την επέτειο των 201 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο νεαρός από τη Γουινέα απειλείται... με απέλαση, η οποία κρίνεται την Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό, καθώς πριν λίγους μήνες έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου του. Η ΕΛΜΕ της περιοχής έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των πολλών ανθρώπων, που θέλουν να βρεθούν στο πλευρό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε έρθει ασυνόδευτος στην Ελλάδα, σε ηλικία 16 ετών, το 2019, έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης/εποπτευόμενης διαβίωσης και ξεκίνησα να φοιτά στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου περνώντας με επιτυχία τις τάξεις και αριστεύοντας στα μαθήματα....
Κοινό ψήφισμα υπέρ της παραμονής του Σαϊντού εξέδωσαν οι σύλλογοι διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων και δεκαπενταμελές του σχολείου τονίζοντας πως η απορριπτική απόφαση συνεπάγεται προφανή κίνδυνο ζωής, βίαιη διακοπή της επιτυχημεήνς ένταξής του στην ελληνική κοινωνία, αναίρεση της σκηλρής προσπάθειας που έχει καταβάλει για την επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος, ακύρωση της επίμοχθης προσπάθειας για μόρωση» 

«Όλοι τον αγκάλιασαν - Ερχόταν με τα πόδια για να μην αλλάξει σχολείο»

Η δήμαρχος της περιοχής, Μαρία Ανδρούτσου, δήλωσε στην ΕΡΤ πως όλη η τοπική κοινωνία στηρίζει το αίτημα να μείνει ο πρόσφυγας στη χώρα μας. «Πριν τρία χρόνια φιλοξενήθηκε στον ξενώνα Εστία που είναι στην πόλη μας, πήγε στο κοντινό σχολείο κι εντάχθηκε εξαιρετικά χάρη στην ομάδα των εκπαιδευτικών».

«Οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί τον αγκάλιασαν, δεν έλειψε από καμία δραστηριότητα. Συμμετείχε ακόμα και όταν απαιτούνταν μια μικρή οικονομική συμμετοχή, χάρη στο χαρτζιλίκι των συμμαθητών του. Αυτό είναι σπουδαίο. Ακόμα και όταν άλλαξε χώρο διαμονής γιατί ενηλικιώθηκε, εξακολουθούσε να έρχεται με τα πόδια στο σχολείο για να μην αλλάξει σχολικό περιβάλλον» τόνισε.

«Όταν, λοιπόν, μετά από ένα ταξίδι παραλίγο να χάσει τη ζωή του, φτάνοντας στην Κάλυμνο, σώθηκε και εντάχθηκε, είναι τεράστιο το πισωγύρισμα, σε ανθρώπινο κι εκπαιδευτικό, επίπεδο» σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Ανδρούτσου.

Χθες ο ο διευθυντής του σχολίου μίλησε στην ΕΡΤ για «ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς... Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει το μαθητή του».




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)