Τον ακούει πια κανείς τον Τσιόδρα;...


 Ολο και πιο σπάνια τον ακούμε και ακόμα πιο σπάνια τον βλέπουμε. Ο λόγος για τον κύριο Τσιόδρα, το πάλαι ποτέ ισχυρό επικοινωνιακό ατού της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, που τους τελευταίους μήνες έχει σχεδόν... εξαφανιστεί από το κάδρο της δημοσιότητας. Και όταν εμφανίζεται πλέον, μόνο θετικό αντίκτυπο δεν έχει πια για την κυβέρνηση. Την προηγούμενη φορά που απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν με αφορμή την περίφημη έκθεση που είχε συντάξει με τον κ. Λύτρα και αποδομούσε εκ θεμελίων την πρωθυπουργική αλαζονεία για την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ... Τώρα που έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα το όνομα του κυρίου Τσιόδρα, πάλι για καλό της κυβέρνησης δεν είναι, καθώς πήρε σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις απ’ τη γραμμή του υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης για άρση μέτρων όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν από το Πάσχα.

Ο κ. Τσιόδρας, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση του ΕΚΠΑ στην Ιατρική Σχολή, επισήμανε ότι «καταλυτικά για την άρση των μέτρων στο μέλλον, όπως και για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα», συμπληρώνοντας ότι η παραλλαγή «Ο» έχει μικρότερη επίπτωση όσον αφορά τη νόσηση αλλά προκαλεί νόσο, σοβαρές νοσηλείες αλλά και θανάτους, επισημαίνοντας ότι είναι λάθος να πιστέψουμε ότι η Όμικρον είναι μια παραλλαγή που δεν θέλει την προσοχή μας. Οι μάσκες θα μείνουν στη ζωή μας, είπε ο καθηγητής, «ειδικά για τους πληθυσμούς αυξημένου κινδύνου, αλλά και σε χώρους αυξημένου κινδύνου, όπως, παραδείγματος χάρη, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Το θέμα είναι πλέον αν κανείς στο Μαξίμου τον ακούει τον κ. Τσιόδρα ή αν οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην των επιστημόνων ώστε να εξυπηρετηθεί το αισιόδοξο αλλά επικίνδυνο σενάριο της κυβέρνησης περί λήξης της πανδημίας...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ