Ο Ανδρουλάκης στη Λισαβόνα με το βλέμμα στον Τσίπρα...

0


 Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Λισαβόνα, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Κόστα, έχει διπλή σημασία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εμφανιστεί αφενός ως συνομιλητής του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας και αφετέρου θα στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα -που εδώ και λίγα χρόνια παρευρίσκεται ως... παρατηρητής στις συνόδους των Ευρωσοσιαλιστών, αν και τυπικά θεωρείται ένα κόμμα της Αριστεράς.

Στο Κίνημα Αλλαγής ουσιαστικά θέλουν να επικρατήσουν σε αυτή την «άτυπη» κόντρα και σε συνδυασμό με μια ενδεχόμενη άνοδο στις επόμενες εκλογές να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ προς την… έξοδο. Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν, δε, ως σπουδαία ευκαιρία το κόμμα να αποκτήσει την ευρωπαϊκή αίγλη που είχε χάσει τα τελευταία χρόνια και να κεφαλαιοποιήσει την δημοσκοπική του άνοδο.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, το πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης καθώς και τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, στο Κίνημα Αλλαγής έχουν αποφασίσει ότι θα συνεχίσουν τη σκληρή αντιπολίτευση, υπερψηφίζοντας όμως ό,τι θεωρούν πως θα είναι θετικό. Εξού κιόλας σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόλις τώρα ανακάλυψε την ανάγκη έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών, ενώ συνεχίζει να κερδοσκοπεί εις βάρος των πιο αδύναμων διατηρώντας αδικαιολόγητα υψηλούς τους συντελεστές ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα.

«Η κρίση λοιπόν μπορεί να είναι παγκόσμια, αλλά οι συνέπειες δεν είναι παντού οι ίδιες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε κατά 3,4 φορές κατά μέσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ στην Ελλάδα 5,4 εξαιτίας των επιλογών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», προσέθεσε.

Τονίζεται ότι και στη Βουλή πρόσφατα στο Κίνημα Αλλαγής δεν άφησαν τίποτα να πέσει… κάτω. Για παράδειγμα η Χαριλάου Τρικούπη καταψήφισε την τροπολογία για τα ΜΜΕ, εκφράζοντας έντονη διαφωνία για τον τρόπο νομοθέτησης. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες την ίδια γραμμή αναμένεται να ακολουθήσουν και στο μέλλον όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Αποτελεί, εξάλλου, σαφή εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη όπου το κόμμα διαφωνεί να βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από την κυβέρνηση…

Παναγιώτης Διαμάντης 

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)