Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στη Βρετανία


 Ακόμα ένα σημάδι για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στη Βρετανία έρχεται από έρευνα της Citigroup και τη δημοσκοπικής εταιρείας YouGov που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο δείκτης προσδοκιών για τον πληθωρισμό για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια διαμορφώθηκε στο 4,4% για τον Μάρτιο έναντι 4,1% τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε να καταρτίζεται η σχετική έρευνα, το 2005...

Σε ετήσιο επίπεδο, ο δείκτης προσδοκιών για τον πληθωρισμό στη Βρετανία έφτασε το 6,1% για τον Μάρτιο έναντι 5,6% τον Φεβρουάριο, ανερχόμενος και αυτός σε νέο ιστορικό υψηλό.

Υπενθυμίζεται πως ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βρετανία για τον Φεβρουάριο έφτασε το 6,2%, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του 19900, με την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE) να εκτιμά πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα αυξηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα εν μέσω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.