Προπαγάνδα στα σχολεία...


Ενημερωτικό έγγραφο και έντυπη αίτηση συμμετοχής των μαθητών σε τρίωρη εικαστική δραστηριότητα που διοργανώνει η ΝΔ Ηρακλείου, στην Κρήτη, για την Κυριακή 10 Απρίλη στο χώρο... της Κνωσού και με τίτλο «Ζωγραφίζουμε για την Κνωσό», απέστειλε η Νομαρχιακή Οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος σε όλα τα σχολεία του νομού καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας.

Σύμφωνα με καταγγελία της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου» σήμερα, ημέρα σχολικών εκδηλώσεων για την επετείου της 25ης Μαρτίου στα σχολεία «το κόμμα της ΝΔ επέλεξε, με τον πιο προκλητικό τρόπο, τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της προώθησης των πολιτιστικών δράσεων του στα σχολεία»....

Όπως τονίζει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, «η αντιδημοκρατική αυτή τακτική επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η δεξιά ΝΔ ως κόμμα της εγχώριας ολιγαρχίας, με κάθε μέσο και τρόπο, επιδιώκει την υπονόμευση των θεμελιωδών δημοκρατικών, εκπαιδευτικών και εργατολαϊκών κατακτήσεων, όντας στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Είναι το κόμμα- στυλοβάτης όλων των αντιδραστικών θεσμικών μέτρων που όχι μόνο επιτείνουν τις μορφωτικές ανισότητες και ιδιωτικοποιούν την εκπαίδευση, αλλά επιπλέον αφυδατώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία από κάθε πολιτιστική πτυχή, είτε αυτή αφορά τα εικαστικά, είτε οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης».

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, «την αντιδημοκρατική τακτική της προώθησης των κομματικών δράσεων και αποφάσεων του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ στα σχολεία» και ζητούν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να καλέσει τους διευθυντές να μη διανείμουν στους μαθητές τις έντυπες αιτήσεις συμμετοχής, ούτε να στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία στη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ Ηρακλείου.

«Καλούμε επίσης και τους διευθυντές των σχολείων να μην προωθήσουν στα e-mails των συναδέλφων και των συλλόγων των γονέων αυτή την πρόσκληση συμμετοχής των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα πολιτιστικά προγράμματα της ΝΔ, η οποία -ανάμεσα στα άλλα- δίδει τη δυνατότητα αξιοποίησης και των προσωπικών δεδομένων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.