Διευρύνεται το πλαφόν σε ηλιέλαια και άλευρα στα ηλεκτρονικά κανάλια των σούπερ μάρκετ

0

 
Ολοένα και περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχωρούν στην προληπτική επιβολή πλαφόν στις πωλήσεις διάφορων σπορελαίων και αλεύρων, στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκαλεί η συνεχιζόμενη πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία κρούουν «καμπανάκι» ανησυχίας για προϊόντα όπως το αλεύρι και το ηλιέλαιο, καθώς Ρωσία...

και Ουκρανία αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σίτου, το 20% των παγκόσμιων προμηθειών καλαμποκιού και το 80% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου.

Σκλαβενίτης

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr από τις αρχές της εβδομάδας, καθαρά για προληπτικούς λόγους, η Σκλαβενίτης αποφάσισε να θέσει πλαφόν αγορών σε κάποιους ταχυκίνητους κωδικούς προϊόντων - εκείνα που αγοράζουν περισσότερο οι καταναλωτές - προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και καμία αναστάτωση στην αγορά. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η επιβολή πλαφόν σε σπορέλαια και άλευρα δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν υπάρχει επάρκεια. «Επάρκεια υπάρχει, αποθέματα υπάρχουν. Το όριο στις αγορές τίθεται για να διασφαλιστεί η ισορροπημένη τροφοδοσία της αγοράς», σχολιάζουν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)