Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

VW: Σταματούν εργοστάσια λόγω της Ουκρανίας


 Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει συνέπειες μόνο στη λειτουργία των εργοστασίων που έχουν πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ρωσία αλλά και έξω από αυτήν.

Ο λόγος είναι πως κάποιοι προμηθευτές έχουν παραγωγή στην Ουκρανία η οποία μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχει φυσικά διακοπεί. Η εξέλιξη αυτή θα αναγκάσει καταρχήν τον όμιλο Volkswagen να διακόψει τη λειτουργία των εργοστασίων του στο Ζwickau και τη Δρέσδη (Dresden).

H διακοπή θα γίνει καταρχήν για τέσσερις ημέρες αλλά στην πράξη είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει....

Η παύση των εργασιών σημαίνει 1.200 αυτοκίνητα λιγότερα την ημέρα, γεγονός που θα εντείνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα στις παραδόσεις καινούργιων μοντέλων που αντιμετωπίζει ο γερμανικός όμιλος.

Ανάλογος προβληματισμός για τυχόν ελλείψεις στην αλυσίδα ανεφοδιασμού επικρατεί και σε άλλους κατασκευαστές, που επίσης αντιμετωπίζουν θέμα με την παραγωγή και την παράδοση νέων αυτοκινήτων.

Φυσικά ανησυχία επικρατεί και για το πόσο θα επηρεαστούν οι αγορές στην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία, στις οποίες έχουν έντονη παρουσία πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευαστές με προεξέχουσα τη Renault.


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.