Tα ταξίδια Μητσοτάκη και η στρογγυλή τράπεζα Κικίλια...

 
Σήμερα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κροατία, όπου έχει ραντεβού με τον στενό προσωπικό του φίλο Αντρέι Πλένκοβιτς, με τον οποίο είναι και ίδια γενιά και συνεργάζονται αρμονικά. Το «καλεντάρι», όμως, έχει και άλλα... ταξίδια. Ετσι, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει κατευθείαν στο Μόναχο για τη Διάσκεψη Ασφαλείας που φέτος θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, αλλά χωρίς μεγάλα... ανοίγματα. Κι εκεί θα έχει ενδιαφέρουσες συναντήσεις, μαθαίνω, οι οποίες κρατούνται μυστικές, για να μην διαρρεύσει κάτι και μετά ακυρωθεί λόγω covid. Και, τέλος, στις 23 του μήνα αναμένεται να βρεθεί στο Βουκουρέστι, όπου θα έχει την πρώτη επαφή με τον νέο ομόλογό του Νικολάε Τσιούκα, με τον οποίο τα είχαν πει τηλεφωνικά για τις ευχές πριν τα Φώτα.

Οι περιφερειάρχες της στρογγυλής τραπέζης

Θυμάστε τους «Ιππότες της στρογγυλής τραπέζης»; Ε, κάτι τέτοιο φανταστείτε, απλά με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια σε ρόλο Βασιλιά Αρθούρου. Ο υπουργός, λοιπόν, μάζεψε χθες και τους 13 περιφερειάρχες της χώρας μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κεντρικό αντικείμενο, όπως καταλαβαίνετε, η προετοιμασία για την τουριστική σεζόν. Motto της εκδήλωσης το «ενώνουμε δυνάμεις», προϋπόθεση για να πετύχουμε την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της σεζόν. Ο υπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες να είναι έτοιμοι το Μάρτιο, γιατί, όπως είπε και ο μπαρουτοκαπνισμένος στα τουριστικά περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, η σεζόν δε θα ξεκινήσει απλά νωρίς, αλλά νωρίτερα από ποτέ.

Quiz

Να έρθω στα της υπόθεσης Λιβανού, η οποία σιγά-σιγά μας αφήνει, καθώς ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Εγώ θα το βάλω υπό μορφήν quiz: πόσοι περίμεναν πάνω από το ακουστικό τους για να αναλάβουν καθήκοντα στο σχήμα; Και όχι μόνο για το πόστο του Λιβανού, αλλά και για άλλο πόστο, σε περίπτωση που μετακινείτο εκεί άλλος υπουργός; Με μια πρόχειρη γύρα, εγώ μέτρησα τουλάχιστον τρεις να ξέρετε. Μην επιμένετε, δεν θα εκθέσω κόσμο...

O Mαξιμιλιανός

reader.gr