O Biden ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα

0

 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα την επόμενη εβδομάδα που θα δίνει εντολή στις υπηρεσίες του δημοσίου να μελετήσουν τα κρυπτονομίσματα αλλά και ένα ενδεχόμενο ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) και να καταλήξουν σε μια στρατηγική για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης που γνωρίζει το θέμα, το διάταγμα θα υπαγορεύσει τη μελέτη του CBDC και θα ζητήσει από μια σειρά φορέων του δημοσίου....

– συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας – να συντάξουν μια έκθεση για το μέλλον του χρήματος και του συστήματος πληρωμών. Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας θα κάνει μια τεχνική αξιολόγηση του τι απαιτείται για την υποστήριξη ενός συστήματος CBDC.

Το διάταγμα μπορεί να εκδωθεί ακόμη και εντός του Φεβρουαρίου. Ενόψει του διατάγματος, πολλές ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα αξιολογήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες των ψηφιακών νομισμάτων. Τα νέα για το εκτελεστικό διάταγμα ήρθαν μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης από την Federal Reserve η οποία εξερευνά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της δημιουργίας ενός ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος φαίνεται να θέλει να αρπάξει την πρωτοβουλία, λαμβάνοντας κεντρικό ρόλο στον καθορισμό της κρατικής πολιτικής για τα κρυπτονομίσματα. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)