Felicity Ace Marinha Portuguesa: Παρανάλωμα το πλοίο που μεταφέρει Porsche, Lamborghini και Bentley

 
Χιλιάδες αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων Porsche, Lamborghini και Bentley, είναι παγιδευμένα στο φλεγόμενο φορτηγό πλοίο Felicity Ace Marinha Portuguesa, που πλέειχωρίς πλήρωμα στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, σύμφωνα με διεθνή δελτία ειδήσεων.

Ένα φορτηγό πλοίο μήκους 200 μέτρων με το όνομα «Felicity Ace» εξέδωσε σήμα κινδύνου την Τετάρτη αφού ανέφερε ότι ξέσπασε φωτιά σε ένα από τα καταστρώματά του...

, σύμφωνα με το Associated Press. Το πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν προς το Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ αφού απέπλευσε νωρίτερα αυτό το μήνα από ένα γερμανικό λιμάνι, βρισκόταν 200 μίλια από την ακτή του νησιού Terceira στις Αζόρες όταν ξέσπασε η φωτιά.

Ευτυχώς, το 22μελές πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του πορτογαλικού στρατού. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλοίο συνεχίζει να παραμένει εγκλωβισμένο φορτίο εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από ορισμένες από τις πιο περιζήτητες μάρκες του Ομίλου Volkswagen, όπως η Porsche και η Lamborghini. 

Επικαλούμενο ένα εσωτερικό email από τον γερμανικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι στο πλοίο μεταφέρονταν 3.965 οχήματα, μεταξύ των οποίων 1.110 Porsche. Εκπρόσωπος της Porsche επιβεβαίωσε ότι αρκετά από τα οχήματά της ήταν μεταξύ των φορτίων του «Felicity Ace», δηλώνοντας ότι θα προσφέρει υποστήριξη σε πελάτες και αντιπροσώπους που επλήγησαν από την πυρκαγιά. 

Δεν είναι σαφές ακριβώς πόσες Porsche καταστράφηκαν ή επλήγησαν, αλλά ο Matt Farah, podcaster στο YouTube, ισχυρίστηκε με ανάρτησή του στο Twitter ότι η ειδικής παραγγελίας Porsche Boxster Spyder του -η οποία κοστολογείται περισσότερα από 98.300 δολάρια- βρισκόταν στο φλεγόμενο πλοίο.