Νέες υποσχέσεις Μητσοτάκη, ενώ η ακρίβεια σαρώνει την κοινωνία...

 
Τη στιγμή που το πολύμηνο κύμα των ανατιμήσεων πλήττει με σφοδρότητα τη χώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σερβίρει το ίδιο... «ξαναζεσταμένο φαγητό» στους πολίτες που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται μέρα με τη μέρα.

Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΪ) –που θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου, αλλά... ήδη το κανάλι έχει διαρρεύσει συγκεκριμένα αποσπάσματα– ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε εκ νέου στήριξη στους ασθενέστερους που δοκιμάζοντας σκληρά, λησμονώντας πάντως να αναφέρει πως τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μοιάζουν με «ασπιρίνες» μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα. 

Όπως δήλωσε, θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ευελπιστώντας πως από τον Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Κατώτατος μισθός και εισφορά αλληλεγγύης

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης καλλιέργησε για άλλη μια φορά ελπίδες ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Μάιο θα είναι μεγάλη. Παρέλειψε βεβαίως να πει ότι ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε να είχε αυξηθεί γενναία ήδη από... πέρσι.

«Πρώτη Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει», είπε ο πρωθυπουργός. 

Όσο για την εισφορά αλληλεγγύης, παρέπεμψε στο... επόμενο έτος, δηλαδή στο 2023 για την πλήρη κατάργησή της. 

Μόνο με διαρκείας στις θύρες οργανωμένων

Για την οπαδική βία που ήρθε με έντονο τρόπο στο προσκήνιο έπειτα από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε ότι μόνο φίλαθλοι με εισιτήρια διαρκείας θα εισέρχονται πλέον στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, παραπέμποντας στις σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν την επόμενη βδομάδα.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να διώξει κάθε ευθύνη από την πολιτεία στο θέμα της βίας και να στοχοποιήσει μόνο τις λέσχες φιλάθλων: «Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.