Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσία: Έκλεισε τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Τσεχίας


 Η Ρωσία απαγόρευσε τις πτήσεις και των ρουμανικών αεροπορικών εταιρειών στον εναέριο χώρο της «εξαιτίας μη φιλικών αποφάσεων από τις ρουμανικές αεροπορικές αρχές», ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορίας Rosaviatsiya.

Η Ρουμανία είχε ανακοινώσει, εξάλλου, πως θα απαγορεύσει τις πτήσεις αεροσκαφών ρωσικών αεροπορικών εταιριών στο ρουμανικό εναέριο χώρο, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία...

Νωρίτερα, η Ρωσία απαγόρευσε σε αεροπορικές εταιρείες από τη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία να εκτελούν δρομολόγια προς τη χώρα και να πετούν στον εναέριο χώρο της, ως απάντηση σε ανάλογες ενέργειες από τις χώρες αυτές.

Οι βαλτικές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα ρωσικά αεροπλάνα

Την Λετονία και την Εσθονία ακολούθησε η Λιθουανία που και αυτή με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροπλάνα.

Η Ρωσία ανταπέδωσε κλείνοντας και αυτή με τη σειρά της τον εναέριο χώρο της για τα αεροσκάφη αυτών των χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian 

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.