Η βολική ουκρανική κρίση...


 Από μια άποψη, η ουκρανική κρίση είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση.  Ό,τι συμβαίνει με τις τιμές στην ενέργεια και με το συνακόλουθο κύμα ακρίβειας στην αγορά μπορεί πλέον να το αποδίδει εκεί. Ακόμα και μέσα στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται μια... τεράστια επιχείρηση κερδοσκοπίας των μεγάλων εταιρειών.

Λίγοι θα ασχοληθούν όταν τα ΜΜΕ της χώρας δείχνουν επίμονα την Ουκρανία και μια κυβέρνηση που κάνει συσκέψεις για να αντιμετωπίσει την κατάσταση...

Και για στήριξη των ευάλωτων και της αγοράς ούτε λόγος πια. Η κυβέρνηση, αφού σπατάλησε περισσότερα από 6 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, αφού αγόρασε 7 δισ. όπλα χωρίς να διαπραγματευτεί, αφού έκανε ό,τι μπορούσε για να ανακουφίσει τους πλούσιους, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τα δημοσιονομικά όρια της πολιτικής της και με την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού. Ακόμα και ένα ξεροκόμματο που διέδιδε ότι θα μοιράσει το Πάσχα είναι πλέον υπό αίρεση. Δεν είναι εποχές για στήριξη της κοινωνίας. Τα λεφτά πρέπει να πάνε στους πλούσιους.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί την κοινωνία, τα μαγαζιά, την αγορά σε ασφυξία. Κι αν συνεχίσει έτσι, εκτός από συμπίεση των αδύναμων, λουκέτα και νέα έκρηξη της ανεργίας, φαίνεται να οδηγεί και σε ένα καινούργιο Μνημόνιο. 

Από την άλλη, οι ισχυροί, με πρωτοβουλία του Μητσοτάκη, έχουν ήδη μοιραστεί τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης.

Ακριβώς τώρα είναι που χρειάζεται ελπίδα εναλλακτικής διεξόδου. Κι αυτό είναι δουλειά της αντιπολίτευσης...

ΑΥΓΗ