Συνεχίζονται οι συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου...

0


 Διακόπηκαν προσωρινά, για ένα διάλειμμα και έπειτα από περισσότερες από τρεις ώρες, οι διαπραγματεύσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία, ενώ συνεχίζεται για 5η μέρα η ρωσική εισβολή.

Αν και αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για... ολοκλήρωση των συνομιλιών, λευκορωσικά μέσα αναφέρουν ότι αυτές συνεχίζονται, ενώ και σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου δήλωσε, σύμφωνα με το RIA Novosti, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σύντομα θα εισέλθουν στον τρίτο γύρο...

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δυο χωρών διεξάγονται στο σημείο «Aleksandrovka - Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το γραφείο του Ζελένσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με την Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπήθηκε από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)