Στην Ευρώπη οι βολές Κύρτσου κατά Μητσοτάκη...

0


 Στο ευρωπαϊκό γήπεδο μεταφέρει ο Γιώργος Κύρτσος την κριτική του προς την κυβέρνηση, την οποία μετά τη διαγραφή του αισθάνεται πια απελευθερωμένος να κλιμακώσει, βάζοντας στο... κάδρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Και πώς τη μεταφέρει στο ευρωπαϊκό γήπεδο; Σηκώνοντας το γάντι απέναντι στην επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έσπευσε να υποστηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες» και «αβάσιμες κατηγορίες» του Γ. Κύρτσου κατά της ελληνικής κυβέρνησης και προαναγγέλλοντας ότι «θα κινηθεί εσωτερική διαδικασία» κατά του ευρωβουλευτή...

Σε επιστολή διαμαρτυρίας του προς τον κ. Βέμπερ, ο ευρωβουλευτής εγκαλεί τον τελευταίο ότι παίρνει θέση «σε μια διαμάχη που έχω με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη χωρίς να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει και χωρίς να έχετε την ευαισθησία να ρωτήσετε την άποψή μου πριν εξαπολύσετε προσωπική επίθεση εναντίον μου». Και αφού υπενθυμίζει ότι υπέγραψε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την αρχηγία της Ν.Δ. και κάνει μια αναδρομή στο ιστορικό της μεταξύ τους κόντρας, ξεδιπλώνει την έντονη κριτική του για την πανδημία, την οικονομία και το σκάνδαλο Novartis με ευθείες βολές προς τον πρωθυπουργό.

«Τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα είναι σταθερά μία από τις 3-4 χώρες των 27 της Ε.Ε. με τις χειρότερες επιδόσεις όσον αφορά τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους», αναφέρει ο κ. Κύρτσος και επισημαίνει: «Χάνουμε 70-100 ζωές την ημέρα με πληθυσμό 10,5 εκατομμυρίων και ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να επιτρέψει επαγγελματικούς αγώνες ποδοσφαίρου με θεατές στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων και τη λειτουργία νυχτερινών κέντρων στο 100% της χωρητικότητας. Είναι προφανές ότι έχουμε αντίθετες απόψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν θα αλλάξω τις δικές μου».

Το σκάνδαλο Novartis

Σημειώνει ακόμα πως «κατά την άποψή μου, ο κ. Μητσοτάκης προβάλλει μια τεχνοκρατική εικόνα χωρίς να έχει κατάλληλη οικονομική πολιτική για να ανακόψει τη διολίσθηση της Ελλάδας προς μια νέα οικονομική κρίση», καθώς και ότι «η κυβέρνηση δεν κατάφερε να κινήσει διαδικασίες κατά της Novartis, της ελβετικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας και να απαιτήσει αποζημιώσεις για τις αθέμιτες πρακτικές της, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη». Επιπλέον, για τις διώξεις δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δημιούργησε το πολιτικό περιβάλλον για τη δίωξή» τους και ότι «ασκεί πολιτική πίεση υπέρ» αυτής και σημειώνει πως ο χαρακτηρισμός «συμμορία» του πρωθυπουργού για τους δημοσιογράφους «είναι εντελώς έξω από το φιλελεύθερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, όσον αφορά το κράτος δικαίου», προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να επηρεάσει τη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των δυο δημοσιογράφων».

Ο κ. Κύρτσος, κλιμακώνοντας τα πυρά του προς τον πρωθυπουργό, δηλώνει ακόμα πως «ο Ορμπαν μιλάει για ανελεύθερη δημοκρατία και χρησιμοποιεί ανελεύθερες μεθόδους. Ο κ. Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται ως υπέρμαχος της φιλελεύθερης δημοκρατίας αλλά χρησιμοποιεί ανελεύθερες μεθόδους για να επικρατήσει». Αναφέρει επίσης πως «ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά προειδοποίησε για την επικείμενη διαγραφή μου τον Απρίλιο του 2021. Με εξέπληξε που επέλεξε το πεδίο μάχης της Novartis στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις αυταρχικές του πρακτικές» και σημειώνει πως «με κατηγόρησε ότι υποβάθμισα την εικόνα της Ελλάδας και της κυβέρνησης στην Ε.Ε. Αυτό το είδος κατηγορίας χρησιμοποιείται συνήθως από μετασοβιετικά αυταρχικά καθεστώτα. Κατά την άποψή τους, όποιος έχει διαφορετική γνώμη μπορεί να είναι εχθρός του κράτους ή του έθνους».

Μάλιστα ο Γ. Κύρτσος θύμισε και την περίπτωση του άλλου ευρωβουλευτή της Ν.Δ., του Θοδωρή Ζαγοράκη, που είχε διαγραφεί τον Ιανουάριο του 2020, όταν η κυβέρνηση είχε βρεθεί στο έλεος των ολιγαρχών του ποδοσφαίρου και υπό την ασφυκτική πίεση των αντιμαχόμενων πλευρών Μαρινάκη και Σαββίδη, με τους χειρισμούς της να προκαλούν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και τον Θ. Ζαγοράκη να επιτίθεται ευθέως στον Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο φωτογράφιζε ως «υπαίτιο» για την κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του από τη Ν.Δ.

Ο Γ. Κύρτσος υποστηρίζει ότι «η κατηγορία του κ. Ζαγοράκη στον κ. Μητσοτάκη ήταν εξευτελιστική, σε σχέση με την πολιτική μου κριτική, γιατί υπονοούσε τη συνεργασία του με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εναντίον τρίτου», προσθέτοντας πως «μετά από σχεδόν ένα χρόνο, ο κ. Ζαγοράκης έγινε δεκτός ξανά στην ομάδα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. χωρίς να ανακαλέσει τις κατηγορίες του κατά του κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ήταν τόσο ευχαριστημένος με τον ευρωβουλευτή που έδιωξε από το κόμμα, που προώθησε ακόμη και τον διορισμό του ως προέδρου της ΕΠΟ!»...

Γιάννης Μπασκάκης

Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)