Ο Ζελένσκι φοβάται για την χώρα του αλλά και για την ζωή του

 
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι φοβάται τόσο για το εάν η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως κράτος, αλλά και για την ίδια του τη ζωή, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.

«Ο ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας ότι μιλάει από μια χώρα που δεν ξέρει πια για πόσο ακόμη θα υπάρχει και ως πρόεδρος που δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι ζωντανός», ανέφερε σε δραματικό τόνο ο κ. Νεχάμερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, στη Βιέννη. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες....

Ο ουκρανός πρόεδρος ζητά από την Ευρώπη και τον κόσμο βοήθεια και φοβάται για την επιβίωση της χώρας του», δήλωσε ο καγκελάριος και τόνισε ότι η Μόσχα «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δεν διεκδικεί την ισχύ του νόμου, αλλά τον νόμο της ισχύος». Ως ουδέτερη χώρα εντός ΕΕ, η Αυστρία αυτό το απορρίπτει κατηγορηματικά, τόνισε.

Τόσο ο Καρλ Νεχάμερ όσο και ο Μάρκους Ζέντερ διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν τις χώρες που θα πληγούν άμεσα από ενδεχόμενες προσφυγικές ροές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ