Κυρώσεις Βρετανίας στη Ρωσία: «Παγώνουν» όλα τα χρήματα των ρωσικών τραπεζών

 
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε σημαντικές οικονομικές κυρώσεις προς τη Ρωσία την Πέμπτη, στον απόηχο της στρατιωτικής εισβολής που έχει ξεκινήσει η Μόσχα στην Ουκρανία.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Τζόνσον ανακοίνωσε πως η Βρετανία θα «παγώσει» όλα τα στοιχεία που έχουν οι ρωσικές τράπεζας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου...

  Ακόμα, η κυβέρνηση της Βρετανίας θα «ξεκόψει» όλες τις ρωσικές τράπεζες από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ενώ η Ρωσία θα σταματήσει να έχει πρόσβαση στις αγορές χρέους της Βρετανίας.

Επιπροσθέτως, οι υπήκοοι Ρωσίας δεν θα μπορούν να διατηρούν καταθέσεις άνω των 50.000 λιρών στις βρετανικές τράπεζες.

«Η νέα λίστα  κυρώσεων περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές που υποστηρίζουν την πολεμική μηχανή του Πούτιν» τόνισε ο Τζόνσον.

Επιπλέον, το Λονδίνο θα απαγορεύσει τη λειτουργία της κρατικής ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot στα βρετανικά αεροδρόμια.

Μεταξύ των εταιριών που θα υποστούν τις βρετανικές κυρώσεις βρίσκεται η VTB Bank, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας και η Rostec. Σημειώνεται πως η VTB ανακοίνωσε πως είχε προετοιμαστεί για τις βρετανικές κυρώσεις.

Ο αριθμός των ατόμων και εταιριών της Ρωσίας που θα επηρεαστούν από τις βρετανικές κυρώσεις ενδέχεται να ξεπεράσει τους 100.