Ιταλία: Ισχυρή σύσταση στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

0

 
Η Ιταλία «συνέστησε έντονα» σήμερα στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία με οποιοδήποτε διαθέσιμο μέσο, την επομένη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροπλάνα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η ΕΕ έλαβε την απόφαση αυτή αφού κάποιες από τις 27 χώρες-μέλη της, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, είχαν ανακοινώσει μεμονωμένα το κλείσιμο του εναέριου χώρου τους.

«Εν όψει του μέτρου αυτού και πιθανών μεταγενέστερων περιορισμών τις προσεχείς ώρες, συνιστάται έντονα στους Ιταλούς πολίτες που βρίσκονται προσωρινά στη χώρα (τουρίστες, φοιτητές, πρόσωπα σε επιχειρηματικά ταξίδια κλπ) να οργανωθούν για να επιστρέψουν στην Ιταλία με τα διαθέσιμα εμπορικά μέσα μεταφοράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Στο σημερινό πλαίσιο, συνιστάται εξάλλου η αναβολή όλων των ταξιδιών στη Ρωσία», προσθέτει στον ιστότοπό του το υπουργείο.

Ο Καναδάς και η Βρετανία έκλεισαν επίσης τον εναέριο χώρο τους στη Μόσχα, η οποία έκλεισε και αυτή τον δικό της σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της προς την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)