Πολιτική κατακραυγή μετά τις κυνικές ομολογίες...

0


 Η παραίτηση τού μέχρι σήμερα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, δεν μπόρεσε να κατευνάσει την οργή που προκάλεσαν όσα ειπώθηκαν σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στη Σπάρτη, στην οποία σχολιάστηκε η αντίδραση τής τότε κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007... 

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας (υφυπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους...», προσθέτοντας ότι «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%...». Η απαράδεκτη αντίδραση του Σπ. Λιβανού που μίλησε για «εποποιία», τον οδήγησε στην αποπομπή του από την κυβέρνηση. 
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν πολιτική κατακραυγή, με τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν για κυνισμό τη Νέα Δημοκρατία, καυτηριάζοντας τις τακτικές της με τις αποζημιώσεις. 
Συγκεκριμένα: 

► ΣΥΡΙΖΑ: «Η παραίτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού μετά την κατακραυγή δεν μπορεί να κρύψει την ακραία ψηφοθηρία της ΝΔ σε βάρος πολιτών με αφορμή φυσικές καταστροφές. Δεκαπέντε χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Λιβανού, αν και ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή εξαπάτησης. Η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο. Ο ελληνικός λαός όμως αυτή τη φορά τους έχει μάθει καλά και στις κάλπες τους ετοιμάζει μια δική του, αυτή τη φορά, "εποποιία".»

Επίσης ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτης, τόνισε ότι «Η αλαζονεία, ο κυνισμός και η αναλγησία έχουν όρια», προσθέτοντας τα εξής: «Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών το 2007 και νυν δήμαρχος Σπάρτης με τον πρώην πλέον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναγωνίζονταν σε κυνισμό, αλαζονεία και αναλγησία για το πώς κερδίζονται εκλογές πάνω στα καμμένα, τις εθνικές τραγωδίες και την ακρίβεια. Αυτή η αλαζονεία διέπει όλη την Κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Η καλύτερη υπηρεσία στην πατρίδα αυτή την ώρα που οι αγρότες και όλη η κοινωνία υποφέρουν, είναι να παραιτηθεί ολόκληρη η Κυβέρνηση.»

► Κίνημα Αλλαγής: «Η κυνική ομολογία Υπουργών της ΝΔ για την "πολιτική εποποιία" της Κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μια φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης.»

► ΚΚΕ: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ είναι μνημείο κυνισμού που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνήσεις τα προβλήματα του λαού. Και μπορεί οι κυνικοί υπουργοί να αποπέμπονται, όταν "πιάνονται στα πράσα", οι κυνικές πολιτικές, όμως, ζουν και βασιλεύουν.».


► Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης είχε σχολιάσει με ανάρτησή του στο Twitter ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Μητσοτάκης Α.Ε. επιβραβεύει «πρακτικές γαλάζιου Δημάρχου στην Πελοπόννησο που διατείνεται πως είχαν κατέβει το 2007 -ποιοι; η ΝΔ;- με τσάντες και αποζημιώνανε!», χαρακτηρίζοντας τον κ. Λιβανό ως «"άριστο" στον κυνισμό». .

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)