Βάζουν ιδιώτες στο ΕΣΥ...

0


 Με αφορμή την πανδημία που αποκάλυψε την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, ο αρμόδιος υπουργός είδε ευκαιρία - αντί προσλήψεων - για την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία ιδιωτών, εξασφαλίζοντας έτσι ασθενείς και για τα... ιδιωτικά τους ιατρεία, καθώς και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. 

Τη δυσάρεστη αποκάλυψη που συνάδει με την κυβερνητική πολιτική για ότι δημόσιο και εθνικό, ο Θάνος Πλεύρης την άφησε για το τέλος της συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αφού νωρίτερα είχε «χρυσώσει το χάπι», επαναλαμβάνοντας τη μόνιμη επωδό του τις τελευταίες ημέρες, περί άρσης των μέτρων για τους εμβολιασμένους μέχρι τα τέλη Μαρτίου...

 Με τη μετάβαση όμως της συζήτησης στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο «ευέλικτος» πολιτικός άρχισε με μαεστρία να ξεδιπλώνει το σχέδιο της γαλάζιας κυβέρνησης για τον χώρο της υγείας που στο πλαίσιο της κομψά εκπεφρασμένης απέχθειας προς τον δημόσιο χαρακτήρα της, περιλαμβάνει, εκτός της διάλυσης των περιφερειακών νοσοκομείων με τη μετατροπή τους επί της ουσίας σε Κέντρα Υγείας, την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να μη γίνουν προσλήψεις για τα σημαντικά κενά που έχουν προκύψει, ειδικά μετά τις αναστολές συμβάσεων, καθώς και τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων, για τα οποία θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι ασθενείς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πλεύρης στον τηλεοπτικό σταθμό, δε θα επανέλθουν από 1η Απριλίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, αλλά είτε θα παραταθεί η αναστολή των συμβάσεών τους ή θα θεσμοθετηθεί ως τυπικό προσόν ο εμβολιασμός για πρόσληψη στο ΕΣΥ, οπότε αυτομάτως οι ανεμβολίαστοι θα τεθούν εκτός. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η εκ θέσεως εισήγησή του είναι να γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Κι έτσι προχώρησε στο παρασύνθημα, ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα «επανεξετάζουμε συνολικά τις εργασιακές σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ και σε σχέση με τους ιδιώτες γιατρούς.  Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία part time σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενά και όπου υπάρχουν προκηρύξεις και συμβάσεις που δεν καλύπτονται, σε μια πιο εκτεταμένη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Πλεύρης, συμπληρώνοντας για την απαιτούμενη «στάχτη στα μάτια» ότι θα φέρουν το θέμα προς συζήτηση με τους ιατρικούς συλλόγους και τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών.  

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι δεν εξετάζεται η απελευθέρωση των σχέσεων εργασίας για τους γιατρούς που εργάζονται full time στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά έχουν επεξεργαστεί σχέδιο για να αυξήσουν τους μισθούς τους μέσω της λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων με όρους ιδιωτικούς. «Δηλαδή με συμμετοχή και του ασθενή στο κόστος του χειρουργείου, να αυξήσει το εισόδημα του ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)