Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Μετά τα ταβάνια άρχισαν να πέφτουν και παράθυρα στα σχολεία...

 
ΒΙΝΤΕΟ...

«Τα κουφώματα χρονολογούνται από το 1893. Έχουμε επισημάνει και εγγράφως προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πως θεωρούμε το κτίριο ακατάλληλο για τη στέγαση σχολείο» δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου.
 
Στη Θεσσαλονίκη όταν μία εκπαιδευτικός ζήτησε... από μαθητή να ανοίξει το παράθυρο για αερισμό, αυτό κατέρρευσε χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει τραυματισμό στο παιδί. Εισαγγελέας θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για το παράθυρο που κατέρρευσε στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στην τάξη και παρακολουθούσαν την παράδοση του μαθήματος....
«Τα κουφώματα χρονολογούνται από το 1893. Έχουμε επισημάνει και εγγράφως προς τις αρμόδιες υπηρεσίες πως θεωρούμε το κτίριο ακατάλληλο για τη στέγαση σχολείου. Η σκάλα, λόγω της επικινδυνότητάς της, δεν αρμόζει σε δημόσια υπηρεσία, πόσο μάλλον για να ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά 250 μαθητές και 35 εκπαιδευτικοί. Το κτίριο είναι διατηρητέο και κάθε παρέμβαση περνάει όχι μόνο από τον δήμο, αλλά και την εφορεία αρχαιοτήτων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του σχολείου, Χρύσα Γεράνη.

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στεγαζόταν σε κτίριο στην οδό Αρχαιολογικού Μουσείου 29, όμως το 2019 οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια, διαπίστωσαν σημαντικά προβλήματα στατικότητας. Η κα. Γεράνη, εξέφρασε την άποψη ότι «θα μπορούσαν να γίνουν στο κτίριο της Αρχαιολογικού Μουσείου οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την επίλυση των θεμάτων στατικότητας και η σχολική μονάδα να επιστρέψει εκεί».

Από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Μάκης Κυριζίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι μηχανικοί που επανατοποθέτησαν το παράθυρο διαβεβαίωσαν πως το ατύχημα δεν προέκυψε της παλαιότητας του κουφώματος και ότι δεν διαπιστώθηκε να έχουν σπάσει μεντεσέδες.

«Στους ελέγχους που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες το κτίριο έχει κριθεί κατάλληλο για τη στέγαση του σχολείου», σημείωσε ο κ. Κυριζίδης, ενώ σε ό,τι αφορά την προοπτική εύρεσης μόνιμης στέγης για το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε, πως είναι μία συζήτηση που γίνεται, αλλά οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από όλους τους συναρμόδιους φορείς, όπως η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.