Μπορέλ: Λαβρόφ και Πούτιν «μπαίνουν» στη λίστα των κυρώσεων

 
Τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πακέτο κυρώσεων η ΕΕ, με φόντο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν και Λαβρόφ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν είναι δική του δουλειά να τα γνωρίζει....

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο στόχος δεν είναι ο λαός της Ρωσίας καθώς και ότι «ο Πούτιν δεν είναι ο ρωσικός λαός». Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν θα πλήξουν το 70% του τραπεζικού συστήματος της Ρωσίας.

Νωρίτερα, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως η απόφαση αφορά μέτρα κατά τραπεζών και σημαντικών βιομηχανιών της Ρωσίας και δεν θα αφορούν την απαγόρευση ταξιδιών τους σε χώρες της ΕΕ, με αξιωματούχο των Βρυξελλών να αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο η Ένωση θέλει να στείλει μήνυμα ότι διατηρεί ανοιχτό τον διπλωματικό διάλογο με τη Μόσχα.

Στέλεχος της Κομισιόν ανέφερε στο Reuters ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ