Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Επίθεση στο κράτος και στη νοημοσύνη μας...


 Ο Χατζηδάκης έχει δίκιο. Είναι απροκάλυπτη συκοφαντία ο ισχυρισμός πως η κυβέρνηση ανοίγει διοικητικές θέσεις στον ΕΦΚΑ για να τακτοποιήσει δικούς της. Τους καλύτερους θέλουν να αξιοποιήσουν. Δεν φταίει η κυβέρνηση αν οι... καλύτεροι συμβαίνει να είναι και οι δικοί τους.

Διότι η Δεξιά, εκτός από νόμιμος ιδιοκτήτης του κράτους, είναι και νόμιμος ιδιοκτήτης της αριστείας. Και η αριστεία πληρώνεται. Σίγουρα η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό της παρά την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.  Άλλωστε, αν είχε σκοπό να κάνει ρουσφέτια, θα το έλεγε....

Αφού λοιπόν είναι δεδομένη η καλή πρόθεση της κυβέρνησης, τι νόημα έχει αυτή η εμμονή της αντιπολίτευσης στις νόμιμες διαδικασίες, στον ΑΣΕΠ και τέτοια; Για να χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε προκηρύξεις, διαγωνισμούς και γραφειοκρατίες; Μια τετραμελής επιτροπή αρκεί.

Και για να μην τραβάει πολύ η ιστορία, ο υπουργός θα έχει τις τρεις από τις τέσσερεις θέσεις. Για να διασφαλίζονται η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις προσλήψεις. Αλλά και για να επιλεγούν γρήγορα οι διευθυντές, ώστε να μην καθυστερούν άλλο οι εκκρεμείς συντάξεις. Οι οποίες από τότε που ανέλαβε η Ν.Δ. μέχρι σήμερα έχουν τετραπλασιαστεί.

Αυτή είναι η κυβερνητική επιχειρηματολογία για τον ΕΦΚΑ. Δεν είναι επίθεση μόνο στο κράτος. Είναι και στη νοημοσύνη του κόσμου. Ο οποίος βουλιάζει στη φτώχεια και βλέπει το θράσος να τρέχει από τα μπατζάκια των κυβερνητικών νομοσχεδίων. Γράφει Ιστορία το επιτελικό κράτος…

ΑΥΓΗ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.