Επίθεση στο κράτος και στη νοημοσύνη μας...


 Ο Χατζηδάκης έχει δίκιο. Είναι απροκάλυπτη συκοφαντία ο ισχυρισμός πως η κυβέρνηση ανοίγει διοικητικές θέσεις στον ΕΦΚΑ για να τακτοποιήσει δικούς της. Τους καλύτερους θέλουν να αξιοποιήσουν. Δεν φταίει η κυβέρνηση αν οι... καλύτεροι συμβαίνει να είναι και οι δικοί τους.

Διότι η Δεξιά, εκτός από νόμιμος ιδιοκτήτης του κράτους, είναι και νόμιμος ιδιοκτήτης της αριστείας. Και η αριστεία πληρώνεται. Σίγουρα η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό της παρά την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.  Άλλωστε, αν είχε σκοπό να κάνει ρουσφέτια, θα το έλεγε....

Αφού λοιπόν είναι δεδομένη η καλή πρόθεση της κυβέρνησης, τι νόημα έχει αυτή η εμμονή της αντιπολίτευσης στις νόμιμες διαδικασίες, στον ΑΣΕΠ και τέτοια; Για να χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε προκηρύξεις, διαγωνισμούς και γραφειοκρατίες; Μια τετραμελής επιτροπή αρκεί.

Και για να μην τραβάει πολύ η ιστορία, ο υπουργός θα έχει τις τρεις από τις τέσσερεις θέσεις. Για να διασφαλίζονται η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις προσλήψεις. Αλλά και για να επιλεγούν γρήγορα οι διευθυντές, ώστε να μην καθυστερούν άλλο οι εκκρεμείς συντάξεις. Οι οποίες από τότε που ανέλαβε η Ν.Δ. μέχρι σήμερα έχουν τετραπλασιαστεί.

Αυτή είναι η κυβερνητική επιχειρηματολογία για τον ΕΦΚΑ. Δεν είναι επίθεση μόνο στο κράτος. Είναι και στη νοημοσύνη του κόσμου. Ο οποίος βουλιάζει στη φτώχεια και βλέπει το θράσος να τρέχει από τα μπατζάκια των κυβερνητικών νομοσχεδίων. Γράφει Ιστορία το επιτελικό κράτος…

ΑΥΓΗ