Μια κυβέρνηση τεχνοκρατών...

 
Το δημοσίευμα του Εuractiv για κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν είναι καθόλου ανυπόστατο κι ας το διαψεύδει η Κομισιόν για λόγους... πολιτικής αβρότητας.

Για την ακρίβεια παραμένει... ως το πλέον πιθανό εάν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη η προκηρυχθούν εκλογές που θα οδηγούν σε σχηματισμό κυβερνητικής αποτυχίας με δεδομένο και τον σκόπελο της απλής αναλογικής.

Ο κόσμος όντας σε οικονομική απόγνωση και απογοήτευση, δύσκολα θα δώσει κυβερνητική εντολή σε μονοκομματική κυβέρνηση.

Η κομματική συνεργασία είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ αλλά το παζλ γρίφος. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΙΝΑΛ θα σημειώσει τρελές υπεραξίες ως πολυφερνη νύφη για επίτευξη κυβέρνησης συνεργασίας είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ.

Το ειδικό βάρος που πέφτει μοιραία στις πλάτες Ανδρουλάκη τεράστιο. Άγνωστο κατά πόσο μπορεί να το σηκώσει καθότι ούτε εσωκομματικά οι τάσεις του ΚΙΝΑΛ είναι ξεκάθαρες.

Αν και πάλι δεν επιτευχθεί αποτέλεσμα, ο πέλεκυς της τεχνοκρατικής κυβέρνησης θα πέσει αναπόφευκτα καθότι πολλά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δοθούν προσεχώς και μεγάλος ο προβληματισμός της Κομισιόν για το που ακριβώς θα επενδυθούν.

Πολλοί οι ντόπιοι... σωγαμπροι βλέπετε και μεγάλη η θολούρα.

Μαθημενοι οι Ευρωπαίοι σε τέτοια "δημοκρατικά". Εμείς πήραμε μια γεύση με το psi και η Ιταλία δίπλα πόρτα πολύ μεγαλύτερη με Μόντι Draghi κλπ. Οι εκλογές πολλές φορές σ αυτή την Ευρώπη είναι.. πολυτέλεια. 

Πράγμα αδιανόητο σε Βρετανία η ΗΠΑ.

Πάντως μια αυλη υποθήκη στο πρόσωπο του Μαργαρίτη Σχοινά παίζει.

Εισαγόμενος ευρωκρατης όπως κι ο Παπαδήμος.

Οψομεθα..


Κατερίνα Παντα (FB)