Διάγγελμα Πούτιν με το «δάχτυλο στη σκανδάλη» σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ

0

 
Όλος ο πλανήτης παραμένει σε αγωνία καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο θα απευθυνθεί με διάγγελμα στον ρωσικό λαό αργά την Δευτέρα ανακοινώνοντας εάν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αυτονομημένων περιοχών της Ουκρανίας, με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να προλειαίνει το έδαφος δηλώνοντας πρέπει να αναγνωρισθεί η ανεξαρτησία των δύο αυτών δημοκρατιών.

Κάτω από το βάρος αυτών των εξελίξεων,  o Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας, ενώ ενημέρωσε επίσης ότι είχε κατεπείγουσες συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς...

Ο Γάλλος πρόεδρος, μάλιστα, συγκάλεσε και αυτός εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Ελιζέ.

Nωρίτερα την Δευτέρα, είχαν προηγηθεί οι εκπρόσωποι των ρωσόφωνων αποσχιστών των περιοχών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ την Δευτέρα οι οποίοι ζήτησαν από την Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο «αυτόνομων δημοκρατιών», επαναλαμβάνοντας ένα αντίστοιχο αίτημα που είχε τεθεί στην ρωσική ηγεσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μία ημέρα αντεγκλήσεων, φημολογιών, εντάσεων στις ανατολικές επαρχίες, και αναφορές για νέο γύρο βομβαρδισμών στο Ντονέτσκ οι οποίοι μάλιστα είχαν ως αποτέλεσμα έναν άμαχο νεκρό, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα. 

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας ο Πούτιν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι δεν προτίθενται να δεχθούν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ «αύριο», αλλά ένα τέτοιο μορατόριουμ συνιστά απλώς την υλοποίηση των σχεδίων της συμμαχίας, και όχι υποχώρηση προς την Ρωσία.

«Γι' αυτό το ζήτημα συζητώ με τους συναδέλφους μου. Και ο Αμερικανός συνάδελφός μου με διαβεβαίωσε ότι δεν ετοιμάζονται να δεχθούν (στο ΝΑΤΟ) την Ουκρανία ‘αύριο’. Πολύ περισσότερο ότι είναι δυνατόν κάποιο είδους μορατόριουμ», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ απλά θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη να ενταχθεί στην συμμαχία. «Γι' αυτό τον λόγο η απάντησή μου ήταν απλή: αυτό δεν είναι παραχώρηση σε εμάς. Είναι απλά υλοποίηση των σχεδίων σας. Θεωρείτε ότι χρειάζεται να περιμένουμε και να προετοιμάσετε την Ουκρανία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Να λοιπόν ποιο είναι το μορατόριουμ. Όχι για εμάς, αλλά για εσάς το κάνετε αυτό το μορατόριουμ», δήλωσε ο Πούτιν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)