Ουκρανία: Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το υπουργείο Άμυνας...


 Αναφορές για νεκρό Ρωσόφωνο πολιτοφύλακα στο Λουγκάνσκ μετά από ανταλλαγή πυρών...

  Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε τo υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας  και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, καθώς και δύο ουκρανικές κρατικές τράπεζες... εν μέσω αυξημένης έντασης με την Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Την είδηση επιβεβαιώνει με ανάρτηση στο twitter και το υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν μέσω των σελίδων του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Κέντρο, για την κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο Άμυνας και τις τράπεζες Privatbank και Oshadbank θα μπορούσε να ευθύνεται η Ρωσία.

Νωρίτερα, μήνυμα στην ιστοσελίδα του ουκρανικού ΥΠΑΜ, ανέφερε ότι η σελίδα βρίσκεται υπό συντήρηση, ενώ αυτή την στιγμή δεν είναι εφικτή η είσοδος σε αυτήν.

Ουκρανικά Μέσα, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για την πιο ισχυρή επίθεση που έχουν δεχτεί.

Αναφορές για νεκρό Ρωσόφωνο πολιτοφύλακα στο Λουγκάνσκ μετά από ανταλλαγή πυρών

Νεκρός έπεσε ένας Ρωσόφωνος πολιτοφύλακας σε επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με αναφορές από τη Ρωσία. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Open TV στη Μόσχα, το συμβάν έγινε πριν μία ώρα στη ρωσόφωνη περιφέρεια του Λουγκάνσκ η οποία είναι μία από τις δύο περιοχές στο Nτονμπάσκ που de facto έχει αποσχιστεί από το Κίεβο και δεν ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ εκπρόσωπος της ρωσόφωνης περιεφέρειας τόνισε σε δηλώσεις του ότι ένας οπλίτης της πολιτοφυλακής έπεσε νεκρός από πυρά Ουκρανού ελεύθερου σκοπευτή.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στόχευσαν το έδαφος του Λουγκάνσκ (LPR) την Τρίτη (15/02), σύμφωνα με το γραφείο αντιπροσώπων της στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC), προσθέτοντας ότι ένας οπλίτης του LPR σκοτώθηκε. Νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόσωπος του LPR στο JCCC, ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν είχε ανοίξει πυρ από τις 28 Ιανουαρίου.

«Στις 15:00 (12:00 GMT), οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας από την κατεύθυνση του οικισμού του Ορέχοβο άνοιξαν πυρά από ελεύθερο σκοπευτή προς την κατεύθυνση του οικισμού Γκολουμπόφσκογιε, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οπλίτη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR» ανέφερε ακόμη ο αντιπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

H  επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες από την ολοκλήρωση της συνάντησης ανάμεσα σε Πούτιν - Σολτς. Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί πόλεμο. Συγκεκριμένα τόνισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με την ΕΕ και όλες τις δυτικές χώρες.

«Ωστόσο», όπως είπε, «τα συμφέροντα της Ρωσίας θα πρέπει να ληφθούν δεόντως υπόψη. «Δεν θέλουμε πόλεμο στην Ευρώπη», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που η χώρα του απαιτεί εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση. Ο ίδιος πάντως, υπογράμμισε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματα της χώρας του. Επιπλέον, εξήρε τη σημασία του αγωγού «Nord Stream 2» στη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος, όπως δήλωσε , θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.