Κρίση στην Ουκρανία: «Η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση στην Ευρώπη από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

0

 
Καθώς η ένταση στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία φαίνεται πως αυξάνεται επικίνδυνα, οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατευμάτων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Ο Αμερικανός πρέσβης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Μάικλ Κάρπεντερ, ανέφερε πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει εντός και κοντά στην Ουκρανία από 160.000 έως 190.000 στρατιώτες...

, ενώ στις 30 Ιανουαρίου ο εν λόγω αριθμός ανερχόταν σε 100.000. 

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση που έχουμε δει επί ευρωπαϊκού εδάφους από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο Κάρπεντερ. 

Από τη πλευρά του,  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θέλησε να ψέξει την αξιοπιστία του ΟΑΣΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι καταγραφές του ΟΑΣΕ έχουν αρχίσει να αποκρύπτουν την αλήθεια γύρω από τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Ουκρανία». 

Νωρίτερα, ο Λαβρόφ κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης για την ένταση στην περιοχή και είπε πως η Μόσχα έχει στην κατοχή της πληροφορίες που αναφέρουν ότι μισθοφόροι από την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία κινούνται στο Ντονμπάς, στα ανατολικά της Ουκρανίας. 

www.insider.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)