Γεωργιάδης: Αγωγή κατά Πολάκη...

0


 Σφοδρή επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, στον απόηχο του αγρίου επεισοδίου της Κυριακής, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή...

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως καταθέσει αγωγή σε βάρος του κ. Πολάκη, λέγοντας: «Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκηότι και αν ξαναπεί. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω». Την ίδια ώρα κατηγόρησε το Κίνημα Αλλαγής για την επιλογή του να κρατήσει ίσες αποστάσεις, εξισώνοντας τον ίδιο με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στα πρακτικά την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσής του, εξηγώντας ότι εάν την έδινε η Δικαιοσύνη στη δημοσιότητα θα ήταν κάτι παράνομο διότι εμπεριέχει προσωπικά δεδομένα. «Καταθέτω το σύνολο της πράξης αρχειοθετήσεώς γιατί δήθεν είχα να κρύψω κάτι. Αυτή είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία διότι δεν αρχειοθετεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας λόγω παραγραφής, αλλά εξετάζει τις τιμές όλων των φαρμάκων και πως τιμολογήθηκαν. Και καταλήγει ότι όχι μόνο δεν την έχω φιλήσει αλλά την έχω βλάψει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενος στα λεγόμενα του Γ. Ραγκούση αλλά και του Π. Πολάκη αναρωτήθηκε πως σε ένα κράτος Δικαίου λύνουμε τις διαφορές μας. «Ο Πολάκης και ο Ραγκούσης λέει πως δωροδοκήθηκα εγώ λέω ότι είμαι αθώος. Πως λύνεται αυτή η διαφορά μας σε ένα κράτος δικαίου; Με την τσίγκινα σωβρακάκια ή λύνεται με το θεσμικό τρόπο. Εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ δε συζητήσατε προκαταρτική. Η απόφαση της δική σας προκαταρκτικής ήτανε να με στείλετε στην δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη αποφάνθηκε», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος είναι ο κάθε συμπολίτης μας είτε το συμπαθούμε είτε όχι, είτε είναι πολιτικός μας αντίπαλος, είτε όχι μέχρι να κατά να καταδικαστεί σε δικαστήριο είναι αθώος. «Επί πέντε χρόνια με έλεγξε η κυρία Τουλουπάκη και ο κύριος Μπαρδάκης για να καταλήξουν αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για να οδηγηθώ σε κατηγορία. Και μετά από πέντε χρόνια κατέληξε ο εισαγγελέας ότι δε βρήκαν αποχρώσες ενδείξεις για να κατηγορηθώ, όχι γιατί είμαι αθώος ήμουνα ούτως ή άλλως», τόνισε. 

Κατά τον Α. Γεωργιάδη ο εισαγγελέας που μειοψήφησε (η απόφαση ήταν 2 προς 1)  ζήτησε  πριν αποφασιστεί η αρχειοθέτηση να ζητηθούν εξηγήσεις από τον ελεγχόμενο, και όπως εξήγησε ο Υπουργός Ανάπτυξης,  αυτή ήταν η άποψή της για τους προηγούμενους εφτά των οποίων η υπόθεση είχε αρχειοθετήσει η κ. Τουλουπάκη. «Εφτά εισαγγελείς δε βρήκαν μία αποχρώσα ένδειξη για να με παραπέμψουν και συζητάμε ακόμα εδώ αν είμαι αθώος. Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω για να σταματήσω να μου μιλάτε για την Novartis; Θέλετε να πάω στο Βατικανό τι είναι αυτό που θα ικανοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να κάνουμε ένα ειδικό σώμα δικαστηρίου με πρόεδρο τον Βαξεβάνη και το Πολάκη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγόρησε ότι δεν είπαν κουβέντα για το «ομοφοβικό σχόλιο», τοι περιβόητο τσίγκινο σωβρακάκι. «Δεν είχε κανένας το θάρρος να του να τον εγκαλέσει για το τσίγκινο σωβρακάκι. Είστε το κόμμα που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ένας βουλευτής λέει να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι και ούτε αυτό δεν μπορέσατε να καταδικάσετε, τόσο υποχείρια του είστε», είπε.

Τέλος, ειδική μνεία έκανε στη στάση του Κινήματος Αλλαγής. Είπε συγκεκριμένα ότι ντρέπεται για τη θέση της Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας ότι βρέθηκαν στην ίδια κυβέρνηση ενώ αρκετά στελέχη της κατηγορήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ντρέπομαι κύριε Κωνσταντινόπουλε.  Έχω δώσει αγώνες και προσωπικά μαζί σας, έχουμε δώσει κοινούς αγώνες για να μείνει η χώρα στο ευρώ. Θα με θυμάστε ως βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι ήμουνα ο πρώτος βουλευτής για τα CDS που σας υπερασπίστηκα. Εξισώνει η κοινοβουλευτική σας εκπρόσωπος εμένα με τον κύριο Πολάκη, το θύτη με το θύμα», είπε. Σχολιάζοντας, δε, την ανάρτηση Βενιζέλου υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αναρωτήθηκε τι έχει πει σχετικά ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Που είναι ο κύριος Ανδρουλάκης για την Novartis. Που είναι επί της ουσίας στο δημόσιο λόγο, ούτε μία δήλωση. Και όχι μόνο δεν κάνει δήλωση κύριε Βενιζέλο απευθύνομαι σε σένα και λέω ότι σε αδικεί το ίδιο σου το κόμμα όταν εξισώνεται μένα με τον Πολάκη. Προδίδεται το Βαγγέλη Βενιζέλο. Γιατί ο Πολάκης ήταν αυτός που κατηγορούσε το Βενιζέλο ότι τα έπαιρνε». 

Τέλος, ο Α. Γεωργιάδης εξίσωσε ουσιαστικά την αντίδραση Πολάκη με όσα έκανε η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο. «Το χθεσινό βράδυ ο Χ. Αθανασίου καλώς ή κακώς έκλεισε το μικρόφωνο του κ. Πολάκη. Αυτό χωράει συζήτηση, αυτό που δεν χωράει είναι ότι ο κ. Πολάκης κατέλαβε το βήμα. Μόνο η χρυσή Αυγή είχε τέτοιες αντιδράσεις κανένα άλλο, τα τελευταία 10 χρόνια», δήλωσε...

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)