Δυναμικό και μαζικό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Εύοσμο...


BINTEO...
Εκπαιδευτικοί, μαθητές, φορείς, εργατικά σωματεία και πολίτες συμμετείχαν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, κατά της δράσης φασιστικών ομάδων μέσα και έξω από τα σχολεία.

Από την κινητοποίηση δεν έλειψαν... οι αναφορές στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, που έγινε με οπαδικό πρόσημο και που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.


«Έξω οι φασίστες-δολοφόνοι από τα σχολεία και τις γειτονιές μας», ήταν το μήνυμα που ανέγραφε ένα από τα χαρακτηριστικά πανό της συγκέντρωσης.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, στο κάλεσμά της για το συλλαλητήριο, είχε καταγγείλει τη δράση φασιστικών ομάδων στα σχολεία σε Σταυρούπολη, Εύοσμο, Αμπελοκήπους και Νεάπολη, με τον πρόεδρό της Θανάση Κοκονά να τονίζει πως «δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία».

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου είχε απαριθμήσει σειρά επιθέσεων από μέλη της αυτοαποκαλούμενης Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης (ΕΝΕΘ), οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη με τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου και είχαν συνέχεια μέχρι πρόσφατα, με καταγγελλόμενες επιθέσεις σε μαθητή πρόσφυγα έξω από το Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου και σε μαθητές και γονείς έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

«Είναι ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά μας να ξεριζώσουμε κάθε είδος φασιστικής ιδεολογίας και πράξης. Έχει σπάσει ο φόβος, έχουν ανοίξει τα στόματα», ανέφερε ο κ. Κοκονάς.