ΣΥΡΙΖΑ: Δαπανούν 7 δισ. για εξοπλισμούς...

0


 ...και αφήνουν την κοινωνία απροστάτευτη...


Κοντά στους πολίτες αναμένεται να βρεθεί και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μεταφέροντας δια ζώσης το σύνθημα του νέου τηλεοπτικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία “διεκδικήστε, τολμήστε, επαναστατήστε” ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που... αναμένεται να περιοδεύσει σε μία ακόμη γειτονιά της Αττικής θεωρεί ότι η εξωστρέφεια είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να βρεθεί κοντά στην κοινωνία και να αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών που ασφυκτιούν πλέον με την εκτίναξη της ακρίβειας.

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Αργολίδα ο Αλέξης Τσίπρας κατανόησε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη να συνομιλήσει και να μοιραστεί τα προβλήματά της καθώς έχει κλονιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση, λένε στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ο πληθωρισμός στο 6,2% όπως αποτυπώθηκε για τον μήνα Ιανουάριο επιβεβαιώνει πως το φαινόμενο της ακρίβειας δεν ήταν παροδικό και ότι θα ταλαιπωρήσει έντονα και τους επόμενους μήνες την ελληνική κοινωνία που μένει απροστάτευτη και χωρίς αντοχές.

Εξ αυτού του λόγου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο φλέγον αυτό πρόβλημα κάθε νοικοκυριού, επαγγελματία, αγρότη και μικρομεσαίου κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τους αμυντικούς εξοπλισμούς καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως την ίδια ώρα που δαπανά 7 δισεκατομμύρια ευρώ για αμυντικά προγράμματα αφήνει την ελληνική κοινωνία απροστάτευτη και αδύναμη να αντιμετωπίσει το ανεξέλεγκτο κύμα της ακρίβειας, με το πρόσχημα ότι δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα ελλείμματα.

Η επιχείρηση “εξωστρέφεια” για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αφορά μόνο τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια ή σε ευαίσθητες κοινωνικά περιοχές. Η χθεσινή του εμφάνιση στη Βουλή καταδεικνύει πως δεν θέλει να αφήνει χώρο στον πρωθυπουργό να κάνει μονολόγους και  να “ωραιοποιεί” καταστάσεις ποντάροντας στο πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων λέγοντας κατά την Κουμουνδούρου και σειρά ανακριβειών σε σχέση με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και τη συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η “εξωστρέφεια” συνοδεύεται και από συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα όπως αυτή προχθές στον “ΣΚΑΪ” που τού δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα ευρύτερο κοινό όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της θεαματικότητας που τίς συνοδεύουν.

Για τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μόνο η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να κάνει διάλογο εν είδει debate με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί θετικά για το κόμμα τους καθώς καταδεικνύει την αμηχανία του πρωθυπουργού να αντιπαρατεθεί μαζί του προβάλλοντας τα επιχειρήματά του σ’ ένα τηλεοπτικό πλατώ.

“Ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με το ότι το τελευταίο διάστημα είστε αντιμέτωπος με το κύμα οργής της ελληνικής κοινωνίας” ανέφερε χθες κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με τις πρωθυπουργικές αναφορές στην εμφάνισή του στον “ΣΚΑΪ” για τον Μάο. Για να σημειώσει με νόημα πριν τον καλέσει ευθέως σε ένα debate: “Ανεβήκατε να απαντήσετε για τους εξοπλισμούς και μου απαντάτε στα τσιτάτα του Μάο ως ιστοριοδίφης και ιδιαίτερος αναλυτής κομμουνιστικής παράδοσης”...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)