Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πάνω από 300.000 Ουκρανοί έχουν διαφύγει σε χώρες της ΕΕ για να γλιτώσουν


 «Καμπανάκι» από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων - «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων που θα φτάσει εκεί τις επόμενες ημέρες»

Πάνω από 300.000 Ουκρανοί έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες της ΕΕ για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον....

Προσερχόμενη στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, την υποδοχή προσφύγων και τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η Ίλβα Γιόχανσον είπε ότι θα δοθεί στήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δέχονται πρόσφυγες. «Ήδη οι χώρες αυτές κάνουν πάρα πολλά», είπε, «αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων που θα φτάσει εκεί τις επόμενες ημέρες».

Η Γιόχανσον είπε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ενεργοποιηθεί το καθεστώς «προσωρινής προστασίας», για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, για να έχουν την κατάλληλη προστασία, αλλά και τη δυνατότητα μετακίνησης στην Ε.Ε. «Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί σήμερα και θα ακούσω προσεκτικά τα διάφορα κράτη-μέλη, ειδικά τα άμεσα ενδιαφερόμενα», είπε η Επίτροπος.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.