Ουκρανική κρίση: Στους 2 οι νεκροί στρατιώτες, λέει το Κίεβο - Απειλές από τη Δύση προς τη Ρωσία

0

 
Σε 2 αυξάνεται ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά της συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με το Κίεβο. Την ίδια στιγμή, από τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου τονίζεται η καταδίκη των χωρών της Δύσης προς τη Μόσχα, ενώ η Ρωσία προχώρησε σε ευρείας κλίμακας ασκήσεις με βαλλιστικούς πυραύλους σε μια επίδειξη δύναμης για την ένταση που μαίνεται στην Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, δεύτερος Ουκρανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του στο Ντονμπάς από βομβαρδισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση για το θάνατο ενός στρατιώτη του ουκρανικού στρατού νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου.

Ακόμα, ο  ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως Ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται στο Ντονμπάς και ετοιμάζουν προβοκάτσιες ώστε να δώσουν πρόσχημα για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μισθοφόροι μαζί με μέλη των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας.

 Από την πλευρά της Ρωσίας, το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε πως πολίτες του Ντονέτσκ εκκενώνονται από την περιοχή εξαιτίας βομβαρδισμών από τον ουκρανικό στρατό και μεταφέροντα με λεωφορεία εντός ρωσικού εδάφους.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές από το Λουχάντσκ αναφέρουν πως ο ουκρανικός στρατός έχει παραβιάσει 31 φορές την εκεχειρία μέσα στο τελευταίο 24ωρο, παραβιάζοντας τη μη χρήση όπλων που ορίζεται στη συμφωνία του Μινσκ.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών οδήγησαν Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία να καλέσουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία.

Αυστηρές προειδοποιήσεις των Αμερικανών στη Μόσχα 

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου, υπογράμμισε πως οι αναφορές της Ρωσίας για αποκλιμάκωση της έντασης στην ουκρανική μεθόριο «δεν συνάδουν καθόλου με τις πράξεις της Ρωσίας».

Η ίδια σημείωσε πως «εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα επιβάλουν σημαντικές οικονομικές κυρώσεις» στη Μόσχα.

insider.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)