Ετοιμάζεται για φουλ επίθεση ο Τσίπρας...


 «Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει. Δεν πάει άλλο». Στις δύο αυτές προτάσεις συμπυκνώνονται οι παρεμβάσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά της κυβέρνησης.

Οι... τόνοι στη Βουλή είναι ιδιαίτερα υψηλοί και αναμένεται να κορυφωθούν την Κυριακή το απόγευμα προς το βράδυ με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης την κατάθεση της πρότασης μομφής εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ...αιφνιδιάζοντας την κυβέρνηση αναμένεται να ανέβει στο βήμα το απόγευμα της Κυριακής και να θέσει σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό για ζητήματα που έχουν μείνει αναπάντητα, όπως πχ τί έφταιξε και δημιουργήθηκε το απόλυτο χάος στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν απέδωσε ευθύνες στους υπουργούς του και επιπλέον γιατί η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση όλων των κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Επομένως τα «καταγγέλλω» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα περιοριστούν στην κατάρρευση του επιτελικού κράτους λόγω του χιονιά αλλά θα επεκταθούν στη διαχείριση της πανδημίας με τη χώρα μας να διεκδικεί τα πρωτεία στους θανάτους ανά εκατομμύριο πολιτών και στην ακρίβεια την οποία η κυβέρνηση περιορίζεται να παρακολουθεί να ταλαιπωρεί τα ελληνικά νοικοκυριά χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα. 

Κατά τις πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις της κυβέρνησής του με τον υπόδικο Φουρθιώτη καλώντας τον μάλιστα να πει εάν καλύπτει τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη που είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον παρουσιαστή. 

«Ο κ. Γεραπετρίτης βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δεινή θέση στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και στην κοινή γνώμη, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας» σχολίασε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκ των εισηγητών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Τόνισε πως το «δεξί χέρι» του κ. Μητσοτάκη είναι σήμερα στο χέρι του κ. Φουρθιώτη, ενώ σημείωσε με νόημα πως «αν ήμουν στη θέση σας θα ντρεπόμουν να εκβιάζει την ελληνική δημοκρατία ένας δήθεν δημοσιογράφος καθώς έχει άλλες ιδιότητες από το παρελθόν».

Στο σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης συνοψίζεται στο ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται στη χώρα μία κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα θέματα. Κάτι που δεν μπορεί αποδεδειγμένα να κάνει όπως αναφέρουν τα στελέχη «η χειρότερη κυβέρνηση της χώρας από τη μεταπολίτευση κι έπειτα» την οποία πληρώνει ήδη ακριβά ο τόπος. 

Από την πανδημία ως την ακρίβεια και τις φυσικές καταστροφές «η κυβέρνηση των αρίστων» καίει με όποιο χαρτί τραβάει την ελληνική κοινωνία αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου. Προσθέτουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φθάσει σε τέλμα αναλγησίας, αμετροέπειας και ανικανότητας γι’ αυτό και χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής σελίδας...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr