Η ΕΛ.ΑΣ., ο Σκέρτσος και η Οκλαχόμα...


 Πέτρος Κατσάκος

Διαβάζεις τους τίτλους των ρεπορτάζ για τη “μάχη” που δίνει η ΕΛ.ΑΣ. με την “’Ομικρον” και το μυαλό σου πάει σε κλομπ, δακρυγόνα, κρότου - λάμψης και ρίψεις νερού από τις αύρες. 

Το μυαλό σου πάει στην ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με χιλιάδες προσλήψεις και στις αγορές εκατοντάδων περιπολικών και λες πάει, δεν τη γλιτώνει αυτή η μετάλλαξη. Όταν, όμως, περνάς τους... τίτλους και μπαίνεις στο κυρίως θέμα, ανακαλύπτεις πως 1.700 με 2.000 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τον ιό και συνειδητοποιείς πως η μάχη που δίνουν αφορά στην υγεία τους.

Και τότε, θέλοντας και μη, το μυαλό σου πάει στον υπουργό επί παντός επιστητού, τον επίσης νοσούντα Άκη Σκέρτσο. Τον υπουργό που είχε αναλάβει προ ημερών να μας εξηγήσει πως η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των πολιτών δεν επιτρέπει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς οι αστυνομικοί είναι αναντικατάστατοι και δεν υπάρχουν περιθώρια κάποιοι από αυτούς να μπουν σε αναστολή εργασίας, όπως, για παράδειγμα, οι υγειονομικοί.

Όταν λοιπόν αναρρώσει με το καλό ο κύριος Σκέρτσος, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει το πώς θα τα βγάλει πέρα τώρα η ΕΛ.ΑΣ. με τα τόσα κρούσματα στο εσωτερικό της και πόσους κινδύνους διατρέχουν οι πολίτες με δύο χιλιάδες αστυνομικούς λιγότερους να μας φυλάνε από τον ιό και την ανομία. 

Όταν, επίσης, ο κύριος Σκέρτσος αναρρώσει, ας ρίξει μια ματιά και στις εξ Αμερικής ειδήσεις και ας διαβάσει την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου των ΗΠΑ, που απέρριψε την προσφυγή αστυνομικών από την Οκλαχόμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τού εκεί προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, λέγοντάς τους πως είναι “συνταγματική ευθύνη της κυβέρνησης και του Προέδρου να επιβάλουν τον εμβολιασμό”. Αυτά και περαστικά σε όλους.

ΑΥΓΗ