Θράσος...

0

 
Το στοιχείο του θράσους εντοπίζει στην τακτική της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο διάλεξε γίνει το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως όχι μόνον τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανοίγουν με όρους επικίνδυνους για τους μαθητές και την κοινωνία, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου δεν διστάζει να «στήσει» πάνω σε... αυτή την επιλογή το αφήγημα του ...«όλα πάνε καλά». Αυτά ενώ συνεχίζεται η επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον»...

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την βασική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή τον πρωθυπουργό, δίχως όμως να αφήνει έξω και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Για «θράσος Κεραμέως – Μητσοτάκη» έκανε χαρακτηριστικά λόγο σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει "ανοσία της αγέλης" και πουλάει ψεύτικη αισιοδοξία». Επίσης ο Νίκος Φίλης έχει μιλήσει για «ευθύνες με ονο-ματεπώνυμο» οι οποίες πρέπει να αποδοθούν..

Η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει πρωτίστως στο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διατη-ρήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο του «50%+1». Δηλαδή την πρόβλεψη που λέει πως απαι-τείται να νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές ενός τμήματος προκειμένου αυτό να κλείσει. Ο εκπροσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο «εγκληματικό», σημειώνοντας πως όπως έχουν πει ακόμα και μέλη της επιστημονικής επιτροπής, δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική» ενώ «μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερ-μετάδοσης και μεταφέρει τα κρούσματα στην κοινότητα». Όπως δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος «στο πρώτο κρούσμα πρέπει να κλείνει η τάξη και τα παιδιά να επιστρέφουν μετά από μο-ριακό τεστ».

Η κυβερνητική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων που ανακοινώθηκε από την Νίκη Κεραμέως και το Θανάση Πλεύρη, έχει προκαλέσει ομοβροντία δηλώσεων από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε ότι πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως πρόταση των ειδικών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «φαίνεται πλέον ότι η κυβέρνηση συνειδητά αφήνει τη διασπορά ανεξέλεγκτη. Οι εισηγήσεις των επιστημόνων δεν είναι αυτές. Αυτές είναι οι εισηγήσεις της κυβέρνησης η οποία δεν δέχτηκε έστω και για μία εβδομάδα παράταση προκειμένου να μεί-νουν ανοιχτά και τα σχολεία αλλά και τα νοσοκομεία. Πρώτον, πάρα πολλοί επιστήμονες μίλησαν δημοσίως. Δεύτερον η απόφαση για τα ανοιχτά σχολεία διέρρευσε μία μέρα πριν συνεδριάσει η επιτροπή. Προεξοφλήθηκε στο Μαξίμου τη Δευτέρα και ανακοινώθηκε την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής».

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι «η κ. Κεραμέως αρνείται τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και εμμένει στην ίδια πολιτική» επισημαίνοντας πως «το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει σε συνθήκες πλή-ρους ασφάλειας και για παιδιά εκπαιδευτικούς και τις οικογένειας τους. Αν χρειαστεί εξ αποστάσεως διδασκαλία, να γίνει με αξιόπιστο δημόσιο σύστημα». Μια δήλωση με αιχμή για την υπόθεση της ανάθεσης της τηλεκπαίδευσης στην εταιρία CISCO.

«Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι ιεραρχεί το οικονομικό και το πολιτικό κόστος πάνω από την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων. Για τον κ. Μητσοτάκη βασική έγνοια είναι η προ-στασία της εικόνας του» σημείωσε ο Γιώργος Μπαλάφας. Λέγοντας πως «όταν από την αρχή του 2021 έχουμε 130.000 κρούσματα σε μαθητές, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη περαιτέρω μετάδοση και διασπορά του ιού, θα έπρεπε να έχουν παρθεί από καιρό μέτρα για τα σχολεία. Αυτό δεν είναι αίτημα μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης, αλλά και της εκ-παιδευτικής κοινότητας. Η ΟΛΜΕ, για παράδειγμα, προτείνει μείωση των τμημάτων με 15 μαθητές ανά τάξη, μείωση της ώρας μαθήματος και διεύρυνση του διαλλείματος».

Σε συνέντευξή του ο Τρύφων Αλεξιάδης επισήμανε πως για το θέμα των σχολείων πρέπει «να εισακουστούν οι προτάσεις και οι διαφωνίες των ειδικών επιστημόνων, των γιατρών και όχι των πολιτικών ή των δημοσιογράφων, ως οι μοναδικοί γνώστες για τα θέματα της πανδημίας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής». Στην υπουργό Παιδείας αναφέρθηκε ο Χρήστος Γιαννούλης λέγοντας πως «θέλουμε ανοιχτά σχολεία αλλά όχι με τους συμπλεγματικούς όρους της Κεραμέως και τις ιδεοληπτικές της εμμονές», αναρωτώμενος «πως διασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες σε μία τάξη, όπου στοιβάζονται 29 παιδιά;»...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)