Παράταση...


Ο υπουργός κρατά στα χέρια του –και με τη νέα τροποποίηση– την απόφαση για τον αριθμό των αδειών τηλεοπτικών σταθμών ανά κατηγορία εμβέλειας (εθνικής ή περιφερειακής) και προγράμματος (ενημερωτικού ή μη ενημερωτικού). 

Θυμίζουμε πως όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε την...

αντίστοιχη πρόβλεψη των παλαιότερων «νόμων Βενιζέλου και Ρουσόπουλου», η ΝΔ είχε μιλήσει για «υπουργό-καναλάρχη». Τώρα η αρμοδιότητα αυτή του ορισμού του αριθμού των αδειών αφαιρείται από το ΕΣΡ και επιστρέφει στον υπουργό, μαζί με αυτήν για τον ορισμό της τιμής εκκίνησης για τη δημοπρασία των περιφερειακών αδειών.

Στη νέα ρύθμιση τροποποιείται η δυνατότητα που δίνεται στον αρμόδιο υπουργό και αφορά τον αποκλεισμό των τηλεοπτικών καναλιών προς αδειοδότηση. 

Συγκεκριμένα, στους λόγους αποκλεισμού, εκτός από την εθνική ασφάλεια και τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, προστέθηκε και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση αναφέρεται η  31η Δεκεμβρίου 2022, ωστόσο οι περιφερειακές άδειες, όπως και οι άδειες για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πάνε πακέτο με την προεκλογική περίοδο, οπότε εκτιμάται πως θα δοθεί νέα παράταση για την ημερομηνία της αδειοδότησης. 

Για το ραδιόφωνο εξάλλου ήδη έγινε η νομοθετική πρόβλεψη στον «νόμο Λιβάνιου», με καταληκτική ημερομηνία αδειοδότησης την 30ή Ιουνίου 2023...

typologies.gr