Μετά τη φυλακή, στο σφυρί τα σπίτια του Πέτρου Φιλιππίδη...

 
... σε Ψυχικό και Σοφικό...

Με τα εισοδήματα του προφυλακισμένου ηθοποιού να έχουν πλέον μηδενιστεί, κοκκίνισαν τα δάνεια - Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το οικόπεδο και την εξοχική κατοικία στο Σοφικό έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου - Στις... 27 Απριλίου έρχεται η σειρά της μεζονέτας στο Ψυχικό με εκκίνηση στα 645.000 ευρώ

Κάποτε μας έκανε όλους να γελάμε, με το πηγαίο και αναμφισβήτητο κωμικό ταλέντο του, το οποίο εκφραζόταν είτε στο θεατρικό σανίδι, είτε μέσα από τα εξαιρετικά δημοφιλή σίριαλ της τηλεόρασης.
Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως, το γέλιο πάγωσε και το διαδέχθηκε το αρνητικό σοκ από τις διαδοχικές αποκαλύψεις που έφερναν στο φως συμπεριφορές και πλευρές του χαρακτήρα του που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πλην εκείνων που γνώριζαν από… πρώτο χέρι.

Είναι όλες αυτές οι επώνυμες καταγγελίες που οδήγησαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη σε δικαστικές περιπέτειες και σε προφυλάκιση, από τον περασμένο Ιούλιο, για τις οποίες ασφαλώς θα τον κρίνει η Δικαιοσύνη.

Για τον ίδιο και την οικογένειά του, ωστόσο, η θύελλα δεν περιορίζεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά πλέον επεκτείνεται και στο επίπεδο των οικονομικών τους. Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπήρξε άλλωστε ένας από τους πλέον καλοπληρωμένους ηθοποιούς τις εποχές των παχιών αγελάδων, κάτι που του επέτρεψε να αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά και να προχωρήσει σε εξίσου σημαντικά ανοίγματα, με δάνεια από τις τράπεζες.

Μετά το τσουνάμι των τελευταίων γεγονότων, όμως, οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλες οικονομικές δυσκολίες καθώς τα εισοδήματα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, με συνέπεια τα δάνεια να κοκκινίσουν.

Ετσι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», έχει ήδη προγραμματιστεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το εξοχικό σπίτι του προφυλακισμένου ηθοποιού στην Κορινθία.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, υπάρχει εγγεγραμμένος πλειστηριασμός και για το ακίνητο του Ψυχικού, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται αναρτημένος στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (eauction.gr).

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Φιλιππίδης και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου διαθέτουν, εκτός από οικία στο Ψυχικό (μεζονέτα τριών επιπέδων), εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας, καθώς και το πατρικό του ηθοποιού στο χωριό Κουκλιοί στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2018, η μεζονέτα του Ψυχικού είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό από εκείνη την περίοδο, κάτι που είχε διαψεύσει τότε με δήλωσή του ο Π. Φιλιππίδης. Πρόσφατες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι είχε προγραμματιστεί να βγει ξανά στο σφυρί, αλλά αυτό αποτράπηκε κατόπιν ενεργειών της οικογένειας.

Στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων ο πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο αναρτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου 2022, εκτός αν μεσολαβήσουν και πάλι κινήσεις για την αναστολή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι τόσο ο ίδιος ο Π. Φιλιππίδης όσο και η σύζυγός του εμφανίζονται κατά την έκθεση του πλειστηριασμού να κατοικούν σε άλλη οικία (επί της οδού Διαμαντίδου), επίσης στο Ψυχικό.

Η κατάσχεση

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το ακίνητο στο Ψυχικό κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, υπέρ της VEGA I NPL Finance Designated Activity Company και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ποσό αυτό αποτελεί «μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 31-05-2021 επιταγή της προς πληρωμή», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, η επισπεύδουσα εμφανίζεται «ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου της απαίτησης, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Σημειώνεται ότι ο εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2018…

Ως τιμή πρώτης προσφοράς κατά την κατάσχεση ορίστηκε η εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη - και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. Ετσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 645.000 ευρώ.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr