Στριμωγμένη η κυβέρνηση...

0


 Έχει χάσει την ψυχραιμία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία βλέπει πως οι πρωτοφανείς κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου της γυρίζουν μπούμερανγκ. Οι συνεχείς παρεμβάσεις από διεθνείς οργανώσεις... Τύπου που εκφράζουν την ανησυχία τους για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα αλλά και το ράπισμα από το Συμβουλίου της Ευρώπης αυξάνουν την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται πλέον στριμωγμένη...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πανικού στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση είναι η χθεσινοβραδινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του ΣΚΑΙ παρομοίασε την αξιωματική αντιπολίτευση με τις πρακτικές των ναζί. Αναφερόμενος στη δίωξη Βαξεβάνη ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει «εκφοβισμούς κατά το γκεμπελικό θα επιστρέψουμε και θα τρίζει η γη».

«Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ακηδεμόνευτη λειτουργία των θεσμών για την κυβέρνηση, για τον πρωθυπουργό, είναι αρχή αδιαπραγμάτευτη. Παλέψαμε για αυτήν την αρχή όταν ήμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως μετά το καλοκαίρι του 2015 όπου όλοι γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς προσπάθειας χειραγώγησης και εργαλειοποίησης των θεσμών. Οι αντιστάσεις της δημοκρατίας τότε εμπόδισαν την εξέλιξη αυτή. Την ίδια αρχή σεβόμαστε πλήρως και τώρα. Το πολιτικό πρόβλημα είναι η κάλυψη των επιθέσεων, των απειλών στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς της δημοκρατίας, οι εκφοβισμοί του τύπου όταν θα γυρίσουμε τα πράγματα θα είναι αλλιώς κατά το γκεμπελικό θα επιστρέψουμε και θα τρίζει (σ.σ. προφανώς εννοούσε τρέμει) η γη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας, στον κύριο Πολάκη και στους άλλους» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που προσπάθησε με χυδαιότητες να κρύψει την πίεση που δέχεται.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το IPI αλλά και οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα βρίσκονται στο πλευρό του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις στις οποίες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας με τους Ρεπότερ Χωρίς Σύνορα συγκεκριμένα να χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων «παραλληρηματικές».

ΣΥΡΙΖΑ: Η χυδαιότητα είναι η τελευταία άμυνα μιας επικίνδυνης κυβέρνησης

Σκληρή ήταν η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου στα όσα δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πλέον βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Έφτασε στο σημείο ο άνθρωπος που εκπροσωπεί επισήμως αντισημίτες υπουργούς που πήγαιναν χέρι χέρι με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να παρομοιάζει την αντιπολίτευση με τους ναζί...

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)