Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Βρετανία – Κορονοϊός: Η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε επικίνδυνα στην πανδημία

 
Η κυβερνητική υπηρεσία στη Βρετανία που είναι αρμόδια για τη βελτίωση της υγείας και την καταπολέμηση των ανισοτήτων βασίστηκε σε δεδομένα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov για να υπολογίσει τον αριθμό των ατόμων στην Αγγλία που καταναλώνουν κρασί, μπίρα και άλλα αλκοολούχα ποτά σε βαθμός τέτοιο που να θεωρείται υψηλού κινδύνου.

Με βάση ένα δείγμα 1.700 προσώπων...

, τον Οκτώβριο του 2021 το 18,1% των ενηλίκων –ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 8 εκατομμύρια ανθρώπους– έκαναν τέτοια επικίνδυνη χρήση αλκοόλ κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες. Τον Οκτώβριο του 2019 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11,9% (5 εκατομμύρια άνθρωποι) και τον Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς πριν επιβληθούν τα πρώτα λοκντάουν στην Ευρώπη, ήταν 12,4%.

Το επικίνδυνο επίπεδο χρήσης καθορίζεται σε σχέση με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνεται αλλά και με τη συχνότητα, το αίσθημα ενοχής ή τις συνέπειες που έχει για τους πότες στις κοινωνικές δραστηριότητές τους.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ παρατηρείται περισσότερο στους άνδρες παρά τις γυναίκες, όμως και σε αυτήν την κατηγορία του πληθυσμού διαπιστώνεται αύξηση (από 1,6 εκατ. γυναίκες στα 2,3 εκατ. και από 4 στα 5,5 εκατομμύρια για τους άνδρες).

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.