Αποφασισμένος για διεξαγωγή Συνεδρίου ο Τσίπρας...

0

 
Απόλυτα αποφασισμένος για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία παρά τις αντιξοότητες που προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι με την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία το... συνέδριο μπορεί να διεξαχθεί κανονικά και να πάρει υβριδική ή ψηφιακή μορφή σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του ή και να γίνει αποκλειστικά διαδικτυακά...

Άλλωστε η Συνδιάσκεψη του κόμματος το προηγούμενο καλοκαίρι κατέδειξε ότι οι διαδικασίες μπορούν να κυλήσουν με ζωντανό διάλογο και χωρίς προβλήματα και μάλιστα να δοθεί η δυνατότητα στους σύνεδρους για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Όλα αυτά βεβαίως θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα καθώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ούτως ή άλλως παρακολουθεί στενά τα δεδομένα περί την πανδημία ενημερώνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση και από τους επιστήμονες για τα επιδημιολογικά ευρήματα αλλά και για τις προβλέψεις σε ό,τι αφορά την από εδώ και πέρα πορεία της.

Η πιθανότητα το συνέδριο να μετατεθεί για μία ή δύο εβδομάδες θα εξεταστεί στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας θα είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να διοργανώσει ένα δια ζώσης συνέδριο με τη συμμετοχή 5.000 ανθρώπων. Κάτι που προϋποθέτει βεβαίως ότι και οι ειδικοί θα έχουν εκτιμήσει ότι υπάρχει εκτόνωση της πανδημικής κατάστασης.

Στο μεταξύ η επεξεργασία των κειμένων θέσεων και του νέου Καταστατικού προχωρά κανονικά και η έγκρισή τους θα γίνει σύντομα από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Διαψεύδει δημοσιεύματα η Κουμουνδούρου

Ως εκ τούτου η Κουμουνδούρου διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αναβολή του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επιμένοντας ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Στο συγκεκριμένο όργανο, έγινε κατά τις πληροφορίες μία αρχική συζήτηση για το θέμα του Συνεδρίου όμως ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε προς τα μέλη του οργάνου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και ότι το επόμενο θα πρέπει να διερευνήσει τις δυνατότητες για ένα υβριδικό συνέδριο.

Με την κατεύθυνση αυτή συμφωνούν άλλωστε και στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τονίζουν ότι επιθυμούν την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διεξαγωγή του συνεδρίου θυμίζοντας πως πολλά μεγάλα κόμματα στο εξωτερικό έχουν κάνει συνέδρια, ενώ οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν διενεργήσει και εκλογές...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)