Απουσία πολιτικής σοβαρότητας...

0


 Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κερδοσκοπία στα μοριακά τεστ, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε πράγματα που τον εξέθεσαν πολύ σοβαρά. 

Η απάντηση του γενικού ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την τιμή των τεστ στην Κύπρο ανάγκασε τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης σε ντροπιαστική ανασκευή των λεγομένων του και... επανέφερε στην ατζέντα το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής σοβαρότητας που τον χαρακτηρίζει....

Παραμένει, φυσικά, αναπάντητο το ζήτημα της κερδοσκοπίας. Και δεν καλύπτεται με κουβέντες του αέρα στα τηλεοπτικά πάνελ.

Πρόβλημα πολιτικής σοβαρότητας όμως προκύπτει και για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, μετά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας.

Η κατακραυγή για τις περικοπές ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει πίσω -αν και μόνο στους ήδη δικαιούχους-, αφού όμως προηγουμένως ο Κ. Χατζηδάκης είχε τρέξει στα κανάλια να μιλήσει για «επιβολή της νομιμότητας» και για «επιτήδειους που εκμεταλλεύονται παράθυρα για να εισπράττουν πολλαπλές συντάξεις».

Πρόβλημα πολιτικής σοβαρότητας υπάρχει και με το απίθανο πρωτόκολλο 50%+1 στα σχολεία, που, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική ούτε εφαρμόζεται οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Αλλά το υπουργείο δεν βρίσκει κάτι πιο σοβαρό να σκεφτεί, την ώρα μάλιστα που υπάρχει έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία και κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό.

Θα ήταν αστεία τα πράγματα αν οι περιστάσεις δεν ήταν τόσο σοβαρές. Τώρα τα πράγματα είναι δραματικά και δεν υπάρχει χώρος για αστεία. Ούτε διάθεση...

H ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)