Δυσφορία στο Μαξίμου για την φλυαρία υπουργών...

 
Η νόσος της πολυγλωσσίας αρχίζει να εξαπλώνεται στην κυβέρνηση, με τα κρούσματα που καταγράφονται μεταξύ των υπουργών το τελευταίο διάστημα συνεχώς να... αυξάνονται.

Οι δημόσιες διαφοροποιήσεις κυβερνητικών στελεχών για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας, προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, δημιουργούν αρνητική εικόνα για την λειτουργία της κυβέρνησης και ταυτόχρονα δίνουν πάτημα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκήσουν κριτική.

Στο Μαξίμου επικρατεί έντονη δυσφορία για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν ορισμένοι υπουργοί, καθώς δείχνουν με αυτή την στάση πως η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία γραμμή. Παράλληλα υπενθυμίζουν πως ο πρωθυπουργός από τα πρώτα υπουργικά συμβούλια έχει ζητήσει, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών να γίνονται με μέτρο και μόνο αν υπάρχει λόγος που θα αφορά τον τομέα τους. "Λίγα λόγια και πολύ δουλειά", είχε πει χαρακτηριστικά.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε και παλαιότερα την ενόχληση του για τέτοιου είδους φαινόμενα, κάτι που έχει επισημάνει σε συνεντεύξεις του. "Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις", είχε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά.

Η πολυγλωσσία Πέτσα και Γεωργιάδη
Δύο τοποθετήσεις μέσα σε λίγα 24ωρα του Στέλιου Πέτσα και του Άδωνη Γεωργιάδη ήταν αρκετές για να προκαλέσουν εκνευρισμό στο Μαξίμου. Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να ανοίξει τα σχολεία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, ενώ στην συνέχεια δεν απέκλεισε την πιθανότητα να μην εφαρμοστεί το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους για τους 60 ετών και άνω. Τίποτα από τα παραπάνω δεν ίσχυσε, με τον Μάκη Βορίδη να βγαίνει και να "αδειάζει" ουσιαστικά τον Στέλιο Πέτσα, τονίζοντας πως το πρόστιμο θα εφαρμοστεί κανονικά.

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών λίγες ώρες μετά το απέκλεισε λόγω του μεγάλου δημοσιονομικού κόστους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί στην συνέχεια να ανασκεύασε, στηρίζοντας τα όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Διαφορετικές γραμμές στο υπουργείο Υγείας
Το ίδιο χρονικό διάστημα παραμονές της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων για την παράταση ή μη των μέτρων, ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει μια μικρή χαλάρωση.

Την ίδια στιγμή ο Μάριος Θεμιστοκλέους απέρριπτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα συγκεκριμένα φαινόμενα διαφορετικών γραμμών προβληματίζουν το Μαξίμου που ετοιμάζεται να κάνει συστάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους καταστάσεις που μπερδεύουν τους πολίτες και βλάπτουν την κυβέρνηση.

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη υποστηρίζουν πως όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές - όποτε αυτές και αν γίνουν - τόσο θα αυξάνεται η πολυγλωσσία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, προκειμένου να αυξήσουν τη δημοτικότητα τους ή να γίνουν πιο αρεστοί στους ψηφοφόρους. Παράλληλα σημείωναν πως οι συχνές εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης πολλές φορές κρύβουν "παγίδες", στις οποίες πέφτουν ακόμα και τα πολιτικά πρόσωπα που είναι εξοικειωμένα και έχουν εμπειρία με την τηλεόραση...

Σωτήρης Σταθόπουλος

thetoc.gr