Ο Τζόκοβιτς θα μηνύσει την Αυστραλία για την απέλαση...

0

 
Θα ζητήσει 6 εκατ. δολάρια για «κακή μεταχείριση»...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να ετοιμάζεται να κινήσει νομικά μέτρα κατά της Αυστραλιανής κυβέρνησης για την απέλασή του. Ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Μελβούρνη την παραμονή του Αυστραλιανού Όπεν μετά από μια μάχη 11 ημερών με τις...

αρχές για την έκδοση βίζας.

Ο 20 φορές κάτοχος Grand Slam βρίσκεται πίσω στην Σερβία και συζητάει με τους δικηγόρους του το ενδεχόμενο να μηνύσει την Αυστραλιανή κυβέρνηση ζητώντας περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια για «κακή μεταχείριση», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun».

Οι ισχυρισμοί έρχονται καθώς η Tennis Australia διέψευσε τις πληροφορίες ότι πλήρωσε τους νομικούς λογαριασμούς του Τζόκοβιτς (500.000 δολάρια) κατά τη διάρκεια της δικαστικής του μάχης προκειμένου να μείνει στη χώρα.

Η αποζημίωση που θα ζητήσει ο Νόλε περιλαμβάνει και το χρηματικό έπαθλο που θα κέρδιζε αν έμενε στη Μελβούρνη και κατακτούσε τον 10ο τίτλο του στο Australian Open (περίπου 2,5 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με την οικογένεια του Σέρβου τενίστα και τους νομικούς του εκπροσώπους, ο Τζόκοβιτς υποβλήθηκε σε ταπεινωτική μεταχείριση από την κυβέρνηση της Αυστραλία κυρίως λόγω της διαμονή του στο ξενοδοχείο καραντίνας των μεταναστών, πριν ακυρωθεί για 2η φορά η βίζα έπειτα από τη δικαστική μάχη γύρω από το ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Την ίδια ώρα το Reuters αποκάλυψε πως ο ανεμβολίαστος τενίστας είχε εξαγοράσει το 80% εταιρείας στη Δανία η οποία εργάζεται για την παρασκευή φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο οποίος δήλωσε στο πρακτορείο ότι οι έρευνές τους αφορούν στη θεραπεία κατά της Covid-19 και όχι σε εμβόλιο...

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)