Τόσο χοντροπετσιά πια;...

 Δεν θα απαντήσει κανείς στη γερμανική εφημερίδα;...

Κάθε φορά που ένα ξένο μέσο ενημέρωσης λέει ή γράφει κάτι υμνητικό για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό, το δημοσίευμα γίνεται φέιγ βολάν. Αναπαράγεται παντού, σε όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ως ακόμη ένα δείγμα της προόδου της χώρας στο διάστημα μετά τον Ιούλιο του 2019.

Τι γίνεται, όμως, όταν...

μια ξένη εφημερίδα κάνει με τα κρεμμυδάκια την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πατώντας πάνω σε κάτι που οι ίδιοι είχαν κάνει παντιέρα εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Όπως το φαντάζεσθε: εξαφανίζεται από όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα και η κυβέρνηση τηρεί αιδήμονα σιγή, κάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα.

Θυμάμαι ακόμα τους μύδρους που εξαπέλυε, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρας για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων (είναι αυτοί που διορίζει, κατ’ εξαίρεση, η κάθε κυβέρνηση). Και εν μέρει είχε δίκιο, καθώς ο αριθμός τους είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τι συμβαίνει σήμερα; Αυτό που(δεν) φαντάζεσθε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στους μετακλητούς, μόνο οι κηπουροί του πρωθυπουργού και των υπουργών δεν έχουν διοριστεί (και ούτε γι’ αυτούς υπάρχει σιγουριά).

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το γνωρίζουμε και μάλλον δεν μας κάνει εντύπωση πια. Έρχεται, όμως, μια γερμανική εφημερίδα και το κάνει βούκινο. Δείτε εδώ το δημοσίευμα, με πρώτη μούρη τον ανεκδιήγητο Ψαριανό (έχει περάσει από όλα τα κόμματα πριν καταλήξει στη ΝΔ). Ο τύπος αυτός, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής και διορίστηκε μετακλητός υπάλληλος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Π. Πικραμένο, όσο ήταν σε άλλα κόμματα ξεσπάθωνε εναντίον των διορισμών στο κράτος δηλώνοντας «φιλελεύθερος αντικρατιστής»!

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι στην Ελλάδα «η οικογενειοκρατία γιγαντώνεται» και ο κ. Μητσοτάκης «έχει στήσει μια βιομηχανία κρατικών λειτουργών. Ποτέ άλλοτε-λέει-δεν υπήρχαν τόσο πολλοί μετακλητοί υπάλληλοι» (εδώ η μετάφραση του δημοσιεύματος από την, επίσης γερμανική, Ντόιτσε Βέλε).

Το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι ότι εξαφανίστηκε το δημοσίευμα από τα φιλοκυβερνητικα ΜΜΕ. Αλλά η κυβερνητική σιωπή. Δυό μέρες πέρασαν και ουδείς από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ή από οπουδήποτε αλλού φιλοτιμήθηκε να πει κάτι.

Αλλά τι να πει; Όταν οι, δήθεν, αντικρατιστές έχουν κατακλύσει το κράτος με φίλους, κολλητούς και αποτυχόντες πολιτευτές η μόνη «απάντηση» είναι η σιωπή. Μπορεί να είναι προκλητική, αλλά θα ήταν πιο προκλητικό να επιχειρήσουν να το δικαιολογήσουν.

Το έχει πει πολύ καλά ο αρχαίος Ευριπίδης: «Αυτό δε το σιγάν ομολογούντος εστί σου»(αυτή η σιωπή σου είναι ομολογία).

Ευτυχές το 2022(με άλλους τόσους διορισμούς «αντικρατιστών»)…

Γιώργος Καρελιάς