Η επένδυση των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft που αναμένεται να αλλάξει τον κόσμο του gaming


H βιομηχανία του gaming είναι από τις πλέον κερδοφόρες παγκοσμίως. Καμία εταιρεία τεχνολογίας δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να μην ασχολείται (και) με αυτή. Ειδικά στα χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού και των συνεχόμενων και πολύμηνων lockdowns η χρήση video games, παιχνιδομηχανών και online app με παιχνίδια γνώρισε μέρες δόξας. Οι πωλήσεις άλλωστε νέων παιχνιδομηχανών αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό που η τελευταία σειρά του Playstation είχε εξαντληθεί για μήνες από τα καταστήματα. Σε αυτό βέβαια έχουν παίξει ρόλο και οι παγκόσμιες ελλείψεις πρώτων υλών και τα προβλήματα στις μεταφορές....

Την Τετάρτη 19/1, λοιπόν, έσκασε η είδηση ότι η Microsoft προχωρά σε μια επένδυση η οποία αναμένεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στη βιομηχανία του gaming. Ο κολοσσός της τεχνολογίας συμφώνησε στην εξαγορά ενός εκ των ισχυρότερων ονομάτων την Activision Blizzard. Και μάλιστα για ένα ποσό που ζαλίζει: 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να εξηγήσουμε με απλά λόγια πόσο σημαντική θα είναι αυτή η αγορά αρκεί να ανακαλέσουμε την εποχή που ο κόσμος του θεάματος συγκλονίστηκε από την αγορά που έκανε η Disney στο Fox του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ. Το τότε τίμημα ήταν παραπλήσιο, κοντά στα 70 δισεκατομμύρια. Στην περίπτωση της Activision Blizzard όμως αναμένεται να υπάρξει πλήρης συγχώνευση με την Microsoft.

newsbeast.gr