Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Στον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια τα δικαιώματα του Βοτανικού...

 
Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου ανάπτυξης, ικανοποιήθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού και τροποποιείται ο νόμος για τον Βοτανικό. Για 49 χρόνια στον Ερασιτέχνη το 15% των εσόδων που ζητούσε.

Συγκεκριμένα τα δικαιώματα της Πράσινης "μάνας του λόχου" μεταφέρονται αυτούσια κι έτσι το... περίφημο 15%...

επί των εισιτηρίων και των διαφημίσεων θα έχει ισχύ και στον Βοτανικό όχι για 15 χρόνια αλλά για 49, με την Κυβέρνηση να προχωράει στη σχετική αλλαγή του νόμου. 

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: "Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης: 

Ως προς την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σε νεότερη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, το 15%των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού,όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού...

sdna.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.