Αττική Οδός: Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση των 2.000 ευρώ...

 
Απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα της καταβολής του ποσού των 2.000 ευρώ που αναμένεται να δοθεί ως αποζημίωση στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν επί ώρες στην Αττική Οδό, εν μέσω χιονόπτωσης, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Την...περασμένη εβδομάδα υπήρχε μία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για τη διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων. Η Αττική Οδός τις επόμενες ημέρες υποχρεούται με πολύ σαφή τρόπο να ενημερώσει τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πολίτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν και άλλου είδους αποζημιώσεις», ανέφερε ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τέλος, επανέλαβε πως ο Χρήστος Στυλιανίδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ τόνισε πως «θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημείο που απαιτείται».

Πακέτο πέντε μέτρων για τη στήριξη των πολιτών

Παράλληλα ανακοίνωσε την παράταση σε πέντε προγράμματα για τη διευκόλυνση και τη στήριξη των πολιτών.

Συγκεκριμένα:

- Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», δίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας νέα παράταση κατά 15 ημέρες στη διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων. Έτσι, η καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται για τις 15 Φεβρουαρίου.

- Όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2021, μπορούν να συντάξουν τα έγγραφα έως τις 31 Μαρτίου και να προχωρήσουν με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

- Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2022 η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ για ρύθμιση χρεών έως και 72 δόσεις τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.

- Παράταση έως τις 31 Μαρτίου στη δυνατότητα ολοκλήρωσης μεταβίβασης ακινήτου μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς ταυτότητα κτιρίου.

- Παράταση έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης